NBA Update: Andray Blatche verhuist naar China

Door

Brooklyn Nets v Toronto Raptors - Game Seven

Andray Blatche verhuist naar China. De voormalig center van de Nets en Wizards zal gaan spelen bij de Xinjiang Flying Tigers. Hetzelfde team dat eerder Jordan Crawford al tekende. Blatche zal in China naar verluid 2,5 miljoen dollar per jaar gaan verdienen.

Het is opvallende verhuizing. Blatche noteerde vorig jaar nog 11,2 punten en 5,3 rebounds in 22 minuten per wedstrijd. Veel NBA teams zouden hem als een reserve center kunnen gebruiken. Wellicht spelen er daarom andere motieven mee. Bij de Tigers verdient Blatche meer dan hij in de NBA zou kunnen verdienen en het speelschema is een stuk rustiger. Wellicht heeft Andray het na negen jaar NBA wel gezien en is het tijd voor rustig afbouwen.

Bo McCalebb naar de NBA?
Een ster in Europa, maar relatief onbekend in de NBA. Toch lijkt Bo McCalebb de stap te gaan maken. De voormalig point guard van Fenerbahce zou in gesprek zijn met een tweetal teams uit de Western Conference.

De 29 jarige McCalebb werd geboren in New Orleans, maar is genaturaliseerd tot Macedoniër. In de draft van 2008 werd hij niet gedraft, waarna hij naar Europa verhuisde. Daar speelde hij bij onder meer Partizan Belgrado en Fenerbahce Ülker. In zijn laatste jaar noteerde hij bijna twaalf punten per wedstrijd en voegde daar drie rebounds en 2,5 assists aan toe.

Overig transfer nieuws
Veruit de meeste teams hebben hun roster al rond, maar de laatste verschuivingen vinden nog plaats. Meestal gaat het dan om plekken als backup of soms zelfs aan het einde van de bank. Een overzicht.

Lou Amundson zal de Cleveland Cavaliers gaan versterken. De 31 jarige forward was nog op zoek naar een nieuw team en heeft deze gevonden in wellicht de meest spraakmakende ploeg van komend jaar. Amundson speelt al acht jaar in de NBA en kwam daarin gemiddeld tot 12,6 minuten per wedstrijd. Hij staat bekend als een defensieve specialist en zal bij de Cavs, zijn negende ploeg in de NBA, moeten strijden om een van de laatste plekjes op het roster.

Een andere grote man, Gustavo Ayon, verhuist vanuit de NBA naar Europa. De 29 jarige Mexicaan speelde pas vier seizoenen in de NBA en kon nooit echt potten breken. De power forward stond nog even in de interesse van de San Antonio Spurs, maar verhuist nu toch naar Real Madrid. In de NBA kwam Ayon de laatste jaren niet verder dan 4,7 punten per wedstrijd en 4,4 rebounds.

Ondertussen twijfelen de Spurs eveneens over Aron Baynes. De center vult bij hen het plekje aan het einde van de bank, maar speelde uitzonderlijk goed voor Australië tijdens het afgelopen WK in Spanje. Ondertussen heeft Baynes een aanbieding ontvangen van de Shanghai Sharks, het team van Yao Ming. Hier zou Baynes vermoedelijk een stuk meer kunnen doen dan de bank warmhouden en wellicht ook meer kunnen verdienen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen