NBA Recap: Pelicans en Davis beëindigen zegereeks Atlanta

Door

Atlanta Hawks v New Orleans Pelicans

Na negentien overwinningen op rij werden de Hawks eindelijk weer eens verslagen. De New Orleans Pelicans waren in eigen huis te sterk: 110-115.

Anthony Davis was de grote kwelgeest voor Atlanta. Hij was dominant aanwezig met 29 punten en veel offensieve rebounds. Ook Tyreke Evans had met twintig punten een belangrijk aandeel in de overwinning.

Een andere reden voor Atlanta’s eerste verliespartij sinds december was hun ongebruikelijk slechte avond voor wat betreft het schieten vanaf de driepuntslijn. In het eerste kwart was slechts zeventien procent van de pogingen raak. Uiteindelijk schoten de Hawks 7-uit-22 from the yard. Een nederlaag na negentien overwinningen kan gebeuren. Overstuur zijn ze daarom allerminst in Atlanta, zo zegt Paul Millsap:

“Nineteen games, that’s good. We lost one – 19-1 now. So it’s just regrouping. We can’t let one loss turn into two losses.”

Tip-off

De Cleveland Cavaliers bouwen ondertussen zelf aan een goede serie. Vannacht werd de elfde overwinning op rij over de streep getrokken tegen Philadelphia. Kyrie Irving maakte 24 punten, LeBron James achttien punten en elf assists. Ook Kevin Love begint eindelijk wat sterker te spelen, vannacht had hij vijftien rebounds. De Cavs hadden een ruime marge van twintig punten in het derde kwart, maar lieten de Sixers toch dichtbij komen in het laatste kwart. Matthew Dellavedova stelde vervolgens orde op zake met drie belangrijke driepunters.

Three Point Play

-Een spannende confrontatie in de western conference: de Memphis Grizzlies speelden in Phoenix tegen de Suns. Het werd een spannende partij die nipt gewonnen werd door de Grizz. Phoenix genoot lang van een voorsprong maar door een score van Jeff Green en uitstekend verdedigend werk van Marc Gasol gingen de gasten er in de laatste twintig seconden met de overwinning vandoor:

-Een andere partij die tot het eind spannend was, was die tussen de Brooklyn Nets en de Los Angeles Clippers. Chris Paul bracht de Clippers met 8.6 seconden te gaan op gelijke hoogte: 100-100. Vervolgens haalde Jarrett Jack de partij binnen door DeAndre Jordan te dollen met een cross-over en raak te schieten met een jumpshot: 102-100. In de resterende 1.3 seconden konden de Clippers niets meer teweeg brengen.

-De Oklahoma City Thunder zagen door de nederlaag van Phoenix kans wat dichter bij de achtste seed in het westen te komen. Dan moest er wel gewonnen worden tegen de kwakkelende Magic, wat dan ook geen probleem was, met name door een sterke wedstrijd van Russell Westbrook. De All-Star point-guard speelde uitstekend en had een triple-double: 25 punten, veertien assists en elf rebounds:

Stat of the Night

The Paint:

Jarrett Jack bleef maar springen na zijn winnende jumpshot:

Niet alleen de stat of the night gaat naar Westbrook, ook krijgt hij de assist van de nacht op zijn naam door dit fraaie passje tussen zijn benen door:

Het is even wennen, maar Marcin Gortat was gister voor het eerst sinds tijden zonder Mohawk te bewonderen. Ondanks de frisse look van het stijlicoon uit Polen verloren de Wizards van de Hornets: 92-88.

Boxscore

Philadelphia 76ers (10-39)  – Cleveland Cavaliers (30-20) 84-97

Charlotte Hornets (21-27) – Washington Wizards (31-18) 92-88

Los Angeles Clippers (33-16) – Brooklyn Nets (19-28) 100-102

Milwaukee Bucks (26-22) – Toronto Raptors (33-16) 82-75

Atlanta Hawks (40-9) – New Orleans Pelicans (26-22) 100-115

Orlando Magic (15-36) – Oklahoma City Thunder (24-24) 97-104

Minnesota Timberwolves (8-40) – Dallas Mavericks (33-17) 94-100

Memphis Grizzlies (36-12) – Phoenix Suns (28-22) 102-101

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Bahadir 8 jaar ago

    Kyle Korver 7 uit 22 van het veld? Misschien handig als je dat nog even zou checken. Leek me al sterk dat Korver 22 schoten had afgelost.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen