James, Heat verslaan opnieuw Lakers met kerst

Miami Heat v Los Angeles LakersDe Miami Heat spelen graag op eerste kerstdag tegen de Los Angeles Lakers. De titelverdediger bezit nu een 5-0 record tegen de ploeg van coach Mike D’Antoni tijdens de kerst na een 101-95 overwinning. Chris Bosh en Dwyande Wade scoorden beide 23 punten en LeBron James was goed voor negentien punten en enkele fantastische dunks.

Het was niet zo dat de Lakers zonder hun sterspeler Kobe Bryant eenvoudig aan de kant gingen voor de Heat. De thuisploeg bleef lang in de wedstrijd hangen (zelfs vier keer een gelijke stand in het vierde kwart). “Een wedstrijd tijdens kerst zonder Kobe Bryant is toch minder speciaal”, moest James toegeven die na afloop The Black Mamba opzocht en hem een dikke knuffel gaf.

Tip-Off
Een wilde avond in de Bay Area met een aantal opstootjes. Zo was daar Draymond Green van de Golden State Warriors die in het derde kwart al kon douchen na een elleboog op Blake Griffin.

In het vierde kwart een vechtpartij tussen Griffin en Andrew Bogut waarbij de power forward van de Los Angeles Clippers kon vertrekken na het oppakken van zijn tweede technische fout. Eén regel: ga nooit het gevecht aan met een Aussie.

Er werd gelukkig ook nog gespeeld. Chris Paul’s poging om in de laatste seconde een verlenging te forceren werd geblokt door Klay Thompson. De driepunter in de buzzer van Jamal Crawford miste doel.

Three Point Play

• Het was eigenlijk geen wedstrijd tussen de Oklahoma City Thunder en de New York Knicks. Kevin Durant scoorde 29 punten en Russell Westbrook had in het derde kwart al een triple-double achter zijn naam in de 124-95 overwinning. De grootste zege voor een uitploeg tijdens kerst. Je kunt zeggen dat de Thunder de vloer met de Knicks aanveegden, toch Westbrook?

829724334

• James Harden brak in het vierde kwart een gelijkopgaande wedstrijd tussen de Houston Rockets en de San Antonio Spurs open. The Beard maakte zestien van zijn 28 punten in het laatste kwart en leidde zijn ploeg naar een 111-98 overwinning in San Antonio. Dwight Howard was goed voor vijftien punten en 20 rebounds voor de Rockets die dit seizoen 2-0 zijn tegen de Spurs.
  • De Chicago Bulls maakten gehakt van de Brooklyn Nets.

Stat of the Night
Russell Westbrook: 29 MIN, 14 PT, 13 REB, 10 ASS, 1 STL, 1 BLK, 5-15 FG, 1-3 3PT, 3-4 FT