NBA Recap: Afscheidstournee Kobe begint met L tegen Sixers

Door

Philadelphia 76ers v Cleveland Cavaliers

De afscheidstournee van Kobe Bryant is officieel van start gegaan. De vedette nam het met zijn LA Lakers op tegen de Philadelphia Sixers, de ploeg die nog geen enkel duel winnend wist af te sluiten. Tot vannacht, want de thuisploeg beëindigde de langste rij nederlagen in de geschiedenis van de Amerikaanse topsport door met 103-91 te winnen.

Het begon allemaal zo mooi voor Bryant, die Philadelphia zijn hometown mag noemen. Vooraf werd hij gehuldigd, nam hij de tijd voor foto’s met fans, werd hij onder het genot van een staande ovatie geïntroduceerd (in een uitduel!) en in de eerste negentig seconden wist hij maar liefst drie driepunters te raken. Eventjes geloofde iedereen in een vintage Kobe, klaar om zestig punten in het mandje te leggen, terwijl de fans braaf M-V-P brulden.

Dit bleek echter vooral in de tweede helft valse hoop. De Lakers vielen na de thee ver terug en kwamen niet verder dat 33 punten in totaal. Tegen de Sixers dus, die daar 53 punten tegenover zetten en zo hun record naar 1-18 verbeterden. Topscorer van de avond werd Robert Covington, die uitstekend aan het spelen is. Mede dankzij vijf driepunters kwam hij uit op 23 punten. Bryant eindigde de avond met twintig punten (7-26 FG).

Coach Brett Brown was blij dat de reeks nederlagen ten einde kwam. “Ik ben blij voor de stad dat zo’n negatieve reeks ten einde komt. Het is geen record om verder aan te bouwen”.

Wall imponeert tegen Cavs
John Wall en de Washington Wizards hebben een uitstekende 97-85 overwinning geboekt in hun uitduel bij de Cleveland Cavaliers, dat dit seizoen nog ongeslagen was in eigen huis. De Wizards hadden hun overwinning te danken aan een wereldpot van John Wall. De rappe point guard explodeerde voor 35 punten en tien assists. Daarbovenop was hij goed voor vijf steals.

Bij de Cavs liep het alles behalve gesmeerd. LeBron James noteerde maar liefst negen turnovers, terwijl Kevin Love zijn schot keer op keer zag missen. De power forward eindigde het duel met maar acht punten (2-10 FG).

“Ze waren sneller met de bal, ze waren sneller bij de bal. Ja, ze waren gewoon sneller en hebben ons daarmee te grazen genomen”, sipte een realistische James na afloop, die zelf 25 punten scoorde.

De Wizards konden de zege goed gebruiken. De ploeg die vorig seizoen nog bovenin het Oosten meedraaide staat nu op een teleurstellend 7-8 record en buiten de play-offs. De Cavaliers staan ook na de nederlaag bovenaan de ranglijst met 13-5.

Boxscore
Washington Wizards @ Cleveland Cavaliers 97-85
LA Lakers @ Philadelphia 76ers 91-103
Phoenix Suns @ Brooklyn Nets 91-94Orlando Magic @ Minnesota Timberwolves 96-93
Memphis Grizzlies @ NO Pelicans 113-104
Dallas Mavericks @ Portland Trail Blazers 115-112 (OT)

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. Robkazoe 6 jaar ago

    Covington is gewoon een solide speler. Kan een 3 schieten, verdedigt goed, heeft een aantal avonden al +5 steals gemaakt en met 6’9 ook aardig lang en kan dus mee als stretch 4. Misstaat niet op de bank bij de betere teams en zelfs bij een aantal middenmotors zou hij zo kunnen starten op de SF positie. Ik hoop persoonlijk dat hij getrade wordt naar een beter team en hoe hij zich dan kan ontwikkelen.

    Wat betreft de Wizards. Dit had ik niet zien aankomen. Na de matige wedstrijden tegen de Celtics en de Hornets, had ik geen hoop dat dit goed zou komen tegen de Cavs. Maar mooi dat Wall eindelijk weer in een betere staat verkeerd. Het werd tijd zeg maar. Want Q1 tegen de Celtics en Q4 tegen de Hornets waren totaal overbodig en deden gewoon pijn aan je ogen.

  2. Daan van Kooten 6 jaar ago

    Covington een erg toffe, diverse speler. Sinds hij speelt doet Phili het een stuk beter. Hij heeft wel Paul Millsap-achtige potentie.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen