Suns vegen de vloer aan met de Clippers

San Antonio Spurs v Phoenix SunsGoran Dragic scoorde 26 punten en deelde acht assists uit voor de Phoenix Suns in de 107-88 overwinning op de Los Angeles Clippers. De tiende overwinning voor de jonge ploeg van rookie-coach Jeff Hornacek over de laatste twaalf wedstrijden na een 9-9 start aan het seizoen. Dankzij de veegpartij verkleinde Phoenix de achterstand in de Pacific Division naar een halve wedstrijd op de Clippers.

Gerald Green scoorde 21 punten vanaf de bank (vijf rake driepunters). Het lukte de Suns om hun eigen snelle spel te spelen en niet te blijven hangen in de halfcourt game van de thuisploeg. Blake Griffin en Chris Paul kenden een lastige avond en scoorden respectievelijk vijftien en elf punten.

Wie heeft het nog over tanking in Phoenix?

Tip-Off
LeBron James keerde terug van zijn liesblessure en leidde de Miami Heat op zijn 29ste verjaardag naar een 97-94 overwinning tegen de Denver Nuggets. King James noteerde bijna een triple-double: 26 punten, tien rebounds en zes assists. Michael Beasley’s driepunter met nog dertig seconden te gaan in de wedstrijd was een belangrijke. Het gaf Miami een 96-92 voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven.

De Heat speelden een groot deel van de wedstrijd zonder Dwyande Wade en Norris Cole die uitvielen met blessures. De Nuggets hadden echter nog de mogelijkheid om er een verlenging uit te slepen, maar het lukte J.J. Hickson niet om met nog 1.8 seconden op de klok de bal binnen vijf seconden in te nemen.

Three Point Play

• Wat een wedstrijd in New Orleans tussen de Pelicans en de Portland Trail Blazers. Damian Lillard zorgde met nog tien seconden te gaan in de wedstrijd voor een gelijke stand met een driepunter vanaf de parkeerplaats. Dat kan ik beter, moet Tyreke Evans hebben gedacht. Zijn jumper in de laatste seconde bleek genoeg voor de 110-108 overwinning op de Blazers. Jrue Holiday scoorde 31 punten, deelde dertien assists uit en pakte zeven rebounds voor de Pellies.

• Wie had gedacht dat The Matrix het nog in zich had? Shawn Marion explodeerde voor de Dallas Mavericks met 32 punten, waaronder belangrijke driepunters in het vierde kwart, in de 100-98 overwinning op de Minnesota Timberwolves. Zijn defense was doorslaggevend, al denken ze bij Minnesota dat Marion een fout maakte op het laatste schot van Kevin Love.

• Jimmy Butler nam de Chicago Bulls tegen de Memphis Grizzlies bij de hand in de met 95-91 gewonnen wedstrijd. De jonge shooting guard moest ook wel zonder Luol Deng op de vloer. Butler scoorde een season-high 26 punten, waarvan veertien in het derde kwart.

Stat of the Night
Jrue Holiday: 38 MIN, 31 PT, 13 ASS, 7 REB, 1 STL, 1 BLK, 14-28 FG, 1-2 3PT, 2-2 FT

Ricky Rubio schoot 1-uit-3 van het veld tegen de Mavericks. Voorafgaande aan de wedstrijd haalden Grantland de kleine Spanjaard door de mangel. Conclusie: Rubio is één van de slechtste schutters in de NBA.