NBA Recap (101): Celtics veel te sterk voor Blazers

NBA Recap, een dagelijkse rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 101.

Utah Jazz at Philadelphia 76ers 91-104

Na de indrukwekkende zege op de Boston Celtics moesten ook de Utah Jazz eraan geloven. Lou Williams en Thaddeus Young scoorden beide 21 punten en de Philadelphia 76ers boekten een knappe 104-91 zege op de Jazz. Evan Turner was in zijn derde start van het seizoen goed voor 16 punten en 12 rebounds en ‘alleskunner’ Andre Iguodala noteerde 10 punten, 10 assists en 7 rebounds.

New Jersey Nets at Charlotte Bobcats 83-74

Deron Williams keerde terug in Charlotte waar hij eerder in het seizoen on fire was door 57 punten te scoren. Dat zat er deze keer niet in. D-Will raakte zelfs geblesseerd en moest de tweede helft aan zich voorbij laten gaan. De Nets waren even van slag, tot Anthony Morrow in het vierde kwart het heft in handen nam. Morrow scoorde al zijn 17 punten in het vierde kwart, genoeg voor de 83-74 op de Bobcats.

Portland Trail Blazers at Boston Celtics 86-104

De Boston Celtics revancheerden zich van een beschamende nederlaag in Philadelphia door geen spaan heel te laten van de Portland Trail Blazers. De Celtics keken halverwege de wedstrijd aan tegen een voorsprong van 35 punten. Paul Pierce en Ray Allen scoorde beide 22 punten voor de C’s die nu een 21-18 record hebben. LaMarcus Aldrigde scoorde 22 punten voor de Blazers.

Atlanta Hawks at Detroit Pistons 85-86

Tayshaun Prince maakte met nog 24 seconden te gaan een score die uiteindelijk genoeg bleek te zijn voor de 86-85 overwinning op de Atlanta Hawks. De credits gaan ook naar de defense van Rodney Stuckey die ervoor zorgde dat Joe Johnson van de Hawks een geforceerd schot moest nemen in de laatste seconden van de wedstrijd. Jason Maxiell was goed voor 19 punten en 12 rebounds.

LA Lakers at Minnesota Timberwolves 105-102

Kobe Bryant scoorde 34 punten, Andrew Bynum was goed voor 26 punten en 10 rebounds en de Los Angeles Lakers knokten zich naar een 105-102 overwinning in Minnesota die vlak voor de wedstrijd hoorden dat hun sterspeler Kevin Love niet kon spelen vanwege back spasms. Spelverdeler Ricky Rubio liep in de slotfase een blessure op aan zijn linkerknie, de ernst is nog niet bekend.