NBA Recap #1 : Celtics en Warriors winnen tijdens opening night

In NBA Recap kijken we met enige regelmaat terug naar de gespeelde wedstrijden in de NBA. Van korte verslagen van de wedstrijd tot het uitlichten van opmerkelijke gebeurtenissen, in de recap is het allemaal te lezen. Uiteraard bijgevoegd met een videosamenvatting van de wedstrijd. In recap 1 blikken we terug op opening night.

Foto’s: Micheal Tipton

CELTICS HEBBEN WEINIG MOEITE MET GRILLIGE SIXERS

De eerste tik in het oosten kon al tijdens opening night worden uitgedeeld. De Boston Celtics en Philadelphia 76ers worden voorafgaand aan het seizoen als dé twee favorieten in het oosten gezien. Waar de neutrale kijker hoopte op een spannende pot tussen de twee teams, werd het daarentegen een relatief gemakkelijke overwinning voor het team uit Boston. Na vier kwarten werd het uiteindelijk 87-105 in het voordeel van de Celtics. Met name de bank van de Celtics maakte het verschil.

Een bijzondere hoofdrol was weggelegd voor Joel Embiid. De center van de Sixers had alleen in het eerste kwart al drie turnovers. Aan het eind van de wedstrijd waren dit er zelfs vijf. Ondanks dat was het verschil na het eerste kwart met drie punten in het voordeel van de Celtics nog minimaal. Aan de kant van de Celtics had Kyrie Irving het vooral lastig. In de eerste helft wist de point guard geen van zijn acht schoten te raken, een unicum voor hem.

Jayson Tatum begon de wedstrijd zoals hij zijn vorige seizoen afsloot: met geweldige acties en mooie schoten nam hij zijn team bij de hand. De 20-jarige tweedejaars scoorde uiteindelijk ook de meeste punten voor zijn ploeg: 23. Bij de Sixers deed Ben Simmons hetzelfde. Met 19 punten, 8 assists en 15 rebounds trok de Australiër zijn niveau van vorig seizoen door.

Het werd uiteindelijk een feestje voor de ploeg van Brad Stevens. De Sixers wisten na een paar time-outs met enkele runs wel dichterbij te komen. Toch hadden de Celtics elke weer weer een antwoord en breidden zij de voorsprong weer uit naar een veilige marge. Vlak voor het einde van de wedstrijd kregen Jayson Tatum en de terugkerende Gordon Hayward een publiekswissel. Met name voor Hayward was het na een jaar blessureleed een bijzonder moment.

THUNDER ZONDER WESTBROOK TEN ONDER TEGEN WARRIORS

De Golden State Warriors hebben hun eerste wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. In de eigen Oracle Arena werden de Oklahoma City Thunder met 100-108 verslagen. De Thunder moesten het in de eerste wedstrijd van het seizoen doen zonder All-Star Russell Westbrook. De Warriors van coach Steve Kerr stonden vrijwel de gehele wedstrijd aan de leiding. Toch kwamen de Thunder in het derde kwart opeens sterk terug en namen ze zelfs een minimale voorsprong. Onder leiding van Stephen Curry werd de orde snel hersteld door de regerend kampioen van de NBA.

Bij afwezigheid van Westbrook stond Dennis Schröder in de starting five. Toch ging de meeste aandacht uit naar Paul George, die met 27 punten ook het grootste aandeel in het totaal aantal punten van zijn team had. Bij de Warriors waren Curry en Kevin Durant zoals gewoonlijk offensief de belangrijkste spelers. Curry eindigde met 32 punten, Durant met 27. Scherpschutter Klay Thompson kon het zich veroorloven om een wat mindere avond te hebben. Hij schoot slechts één van zijn acht pogingen tot een driepunter raak.

Coverfoto:  Maddie Meyer/Getty Images North America