NBA Playoffs Update #25 – Celtics door na spannend slot

Door


De eerste stappen naar de NBA Finals zijn gezet. We zetten dagelijks de hoogtepunten van de NBA Playoffs even voor je op een rijtje, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.


CELTICS DOOR NAAR CONFERENCE FINALS


DE HEADLINES

In de vijfde wedstrijd van deze serie hoopten de 76ers uitschakeling te voorkomen. Dit moest gebeuren anders was hun seizoen voorbij. De 76ers begonnen de wedstrijd met T.J McConnell in plaats van Robert Covington. In het eerste kwart leek dit zinnig, want na 12 minuten had McConnell er al zeven punten inliggen. Aan de kant van de Celtics was de rookie Jayson Tatum goed voor zes punten. Na het eerste kwart stond het 24-25 in het voordeel van de Celtics. Na een 3-point buzzer beater van Terry Rozier hadden de Celtics een voorsprong van negen. Hij zorgde dat de Celtics gingen rusten met een 52-61 voorsprong na een 19-6 run.

De voorsprong liep in het derde kwart uit tot 12 punten in het voordeel voor de Celtics. Aan het einde van het kwart zorgde voornamelijk Joel Embiid met 11 punten ervoor dat de voorsprong terug liep tot één. In het vierde kwart, met nog 10 minuten te spelen, hadden de 76ers al vier fouten gemaakt. Na een spannend vierde kwart, waarin de 76ers zelf even voor stonden, waren toch de verdedigende acties van de Celtics teveel voor de 76ers.

Nadat Terry Rozier de Celtics met twee vrije worpen op vier punten voorsprong zette maakte J.J. Redick met nog maar 3,8 seconden er een one-point game van. Nadat Marcus Smart er met een vrije worp 112-114 van maakte moesten de 76ers heel veel geluk hebben om binnen 2,4 seconden te scoren maar dat lukte niet.

Grote man bij de Celtics was Jayson Tatum met 25 punten. Aan de kant van de 76ers waren het Joel Embiid met 27 punten, 12 rebounds en 4 blocks en Dario Saric met ook 27 punten en 10 rebounds.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Zondagavond om 21:30 uur gaan de Celtics voor het tweede jaar op rij in de Eastern Conference Finals het opnemen tegen de Cleveland Cavaliers.

Coverfoto: Times Free Press

Ook leuk om te lezen