NBA Off-season Preview: Chicago Bulls

Door

Chicago Bulls v Phoenix Suns

Met nog maar twee ploegen actief in de play-offs is het einde van het huidige seizoen in zicht. In plaats van rustig achterover leunen, zijn de verschillende General Managers achter de schermen al druk bezig met de invulling van hun teams voor volgend jaar. In deze rubriek nemen we dagelijks een franchise onder de loep, en kijken we hoe de personeelsbezetting er momenteel uitziet, en wat er te verwachten valt tijdens de aankomende off-season. Vandaag: de Chicago Bulls.

Terugblik 2014/2015
Met op papier het sterkste team in jaren waren de verwachtingen hooggespannen in Chicago. Iedereen wist het zeker: indien iedereen fit zou blijven, kon niemand deze ploeg uit de Eastern Conference Finals houden. De realiteit was anders. Met 50 overwinningen en 32 nederlagen werd de derde plaats gehaald in het Oosten, maar in de play-offs bleken zelfs een uiterst gehavend Cleveland in de Conference Semi Finals veel te sterk (4-2).

Roster 2015/2016
Onder contract:
Derrick Rose
Joakim Noah
Taj Gibson
Pau Gasol
Nikola Mirotić
Doug McDermott
Tony Snell
Cameron Bairstow (deels gegarandeerd)
E’Twaun Moore (volledig ongegarandeerd)

Free Agents:
Jimmy Butler (restricted)
Mike Dunleavy (unrestricted)
Kirk Hinrich (player option)
Aaron Brooks (unrestricted)
Nazr Mohammed (unrestricted)

Draftkeuzes
# 22

Zomerse Focus
1) Hercontracteren Jimmy Butler
2) Hercontracteren Aaron Brooks
3) Creëren financiële ruimte door verhandelen Taj Gibson

Most Improved Player Butler heeft de clubs deze zomer tot het uitkiezen. Doordat hij restricted free agent is, is Chicago aan zet, al zal hij gezien zijn populariteit een max contract eisen. Dat geldt niet voor Brooks, die kan terugkijken op een uitstekend seizoen en een verbeterd contractvoorstel zal willen. Door beide essentiële contractverleningen (met blessureleed van Rose is Brooks broodnodig), zullen de Bulls tegen de luxury tax aanzitten. Daardoor is een contractverlenging van starting SF Dunleavy niet te verwachten. Wat wel te verwachten is dat Chicago Gibson (die door aanwezigheid van andere bigs enigszins overbodig geworden is) zal proberen te verhandelen voor goedkopere ‘contracten’, zoals Martell Webster en DeJuan Blair.

Potentiële Rotatie 2015/2016
Bulls
Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen