NBA Off-season Preview: Charlotte Hornets

Door

Milwaukee Bucks v Charlotte Hornets

Met nog maar twee ploegen actief in de play-offs is het einde van het huidige seizoen in zicht. In plaats van rustig achterover leunen, zijn de verschillende General Managers achter de schermen al druk bezig met de invulling van hun teams voor volgend jaar. In deze rubriek nemen we dagelijks een franchise onder de loep, en kijken we hoe de personeelsbezetting er momenteel uitziet, en wat er te verwachten valt tijdens de aankomende off-season. Vandaag: de Charlotte Hornets.

Terugblik 2014/2015
Als er één team was dat afgelopen seizoen tegen viel, dan was dat Charlotte. Na een succesvol seizoen met kwalificatie voor de play-offs werd vorige zomer met Lance Stephenson, van wie grote dingen werden verwacht, verwelkomd. ‘Born Ready’ bakte er alleen weinig van, en stond daarmee symbool voor de Hornets, dat aanvankelijk enorm gehypet werd, maar puntje bij paaltje slechts 33 wedstrijden wist te winnen.

Roster 2015/2016
Onder contract:
Kemba Walker
Lance Stephenson
Marvin Williams
Michael Kidd-Gilchrist
Cody Zeller
Brian Roberts
Noah Vonleh
P.J. Hairston
Troy Daniels

Free Agents:
Al Jefferson (player option)
Gerald Henderson (player option)
Mo Williams (unrestricted)
Bismack Biyombo (restricted)
Jeff Taylor (restricted)
Jason Maxiell (unrestricted)

Draftkeuzes
# 9
# 39

Zomerse Focus
1) Verhandelen Lance Stephenson
2) Draften winger (shooting guard/small forward)
3) Hercontracteren Mo Williams

Alles duidt op een tussenjaar in Charlotte. Doordat Henderson en Jefferson waarschijnlijk hun spelersopties gaan lichten, hebben de Hornets vrijwel geen noemenswaardige financiële ruimte meer. Aangezien Charlotte bewezen heeft geen play-off waardige ploeg te hebben, doen de Hornets er wijs aan het vizier te richten op enkele aanwezige talenten, zoals Hairston en Vonleh. Daarnaast is gebleken dat het huwelijk tussen Charlotte en Stephenson geen gelukkig huwelijk is. Derhalve kunnen ze hem beter zo snel mogelijk verhandelen, waarna een winger gedraft moet worden. Spelers als Devin Booker, Stanley Johnson of Justise Winslow zouden aangename versterkingen zijn. Om alle jonge talenten te begeleiden, dient veteraan Mo Williams (één van weinige lichtpuntjes vorig seizoen) met een jaar worden verlengd.

Potentiële Rotatie 2015/2016
Hornets

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen