NBA: komende week… zware week voor Houston

Door

Harden

Elk team speelt 82 wedstrijden in het reguliere seizoen en daarna nog een aantal extra als de play-offs worden gehaald. Als NBA-fan wil je het liefst alle wedstrijden kijken, maar dat is niet altijd mogelijk. In deze rubriek de wedstrijden en match-ups die je de komende week niet mag missen.

Atlanta Hawks @ Indiana Pacers, maandagnacht 1:00
De Atlanta Hawks presteren wederom goed in de Eastern Conference. De ploeg staat op dit moment tweede. Alleen de Cleveland Cavaliers doen het iets beter. De Hawks wonnen tot nu toe twintig van de 32 wedstrijden. Maandagnacht wachten de Indiana Pacers. De ploeg van sterspeler Paul George doet na een zeer teleurstellend seizoen weer volop mee in de Eastern Conference. Met zeventien overwinningen en twaalf nederlagen staat men op een vijfde plaats. De Hawks zijn bezig aan een geweldige reeks van zes opeenvolgende overwinningen, dus de Pacers zijn gewaarschuwd.

Toronto Raptors @ Chicago Bulls, maandagnacht 2:00
Naast Hawks-Pacers staat er maandagnacht nog een mooie wedstrijd in de Eastern Conference op het programma. De Raptors nemen het in Chicago op tegen de Bulls. Het is een wedstrijd tussen de nummer vier en zes. Chicago presteert heel wisselvallig dit jaar. Na drie nederlagen tegen de wat zwakkere broeders (Detroit Pistons, New York Knicks en Brooklyn Nets) in de NBA, wonnen de Bulls op Eerste Kerstdag knap met 105-96 van de Oklahoma City Thunder. De Raptors zijn daarentegen bezig aan een sterke serie. Van de laatste tien wedstrijden werden er zeven gewonnen. DeMar DeRozan speelt de laatste wedstrijden geweldig. In zijn laatste tien duels noteerde de shooting guard gemiddeld 25,5 punten, 4,7 rebounds en 3,8 assists. Ook raakte hij bijna vijftig procent van zijn schoten (49,7%).

Atlanta Hawks @ Houston Rockets, dinsdagnacht 2:00
Na de lastige uitwedstrijd in Indianapolis, mogen de Hawks direct weer aan de bak. In Texas wachten de Houston Rockets. De Rockets kennen een wat minder seizoen. De ploeg ontsloeg al na elf wedstrijden coach Kevin McHale, maar ook op dit moment gaat het nog niet uitstekend. Op Eerst Kerstdag versloeg Houston knap de San Antonio Spurs met 88-84, maar een dag later werd weer pijnlijk verloren van de New Orleans Pelicans (110-108). 

Golden State Warriors @ Dallas Mavericks, woensdagnacht 2:30
Golden State Warriors @ Houston Rockets, donderdagnacht 1:00
Voor de NBA-kampioen, Golden State Warriors, staat er deze week een aantal lastige wedstrijden op het programma. Maandagnacht wachten de Sacramento Kings. Die wedstrijd lijkt op papier niet zo moeilijk te worden. De Kings verloren zeventien van de 29 wedstrijden dit seizoen. Woensdagnacht wacht echter Dallas. De Mavericks presteren dit jaar boven verwachting met een vijfde plaats in de Western Conference. Eerder dit jaar versloeg de ploeg van Rick Carlisle vrij gemakkelijk de Los Angeles Clippers en de Houston Rockets. Die laatste ploeg neemt het een dag later op tegen de Warriors. Aan het begin van het seizoen won de ploeg van sterspeler Stephen Curry erg gemakkelijk 112-92. Kunnen de Rockets het de Warriors deze keer wel moeilijk maken? Wij van SportAmerika zijn benieuwd.

Houston Rockets @ San Antonio Spurs, zaterdagnacht 2:30
Alsof twee zware wedstrijden tegen de Hawks en Warriors nog niet genoeg zijn, nemen de Rockets het komend weekend op tegen de San Antonio Spurs. De Spurs lijken dit jaar onverslaanbaar in eigen huis. De ploeg van Gregg Popovich won vannacht de zeventiende thuiswedstrijd op rij. Kawhi Leonard is bezig aan een fantastisch seizoen. De voormalig Finals MVP noteert dit seizoen gemiddeld 20,9 punten, 7,3 rebounds, 2,8 assists en 2,1 steals per wedstrijd. Ook raakt hij meer dan vijftig procent van zijn schoten (50,6%). Op Eerste Kerstdag speelde hij een uitstekende wedstrijd tegen Houston. Leonard was goed voor twintig punten, acht rebounds, vier assists, vijf steals en drie blocks. De Rockets zijn dus gewaarschuwd.

Andere wedstrijden om naar uit te kijken
Miami Heat @ Memphis Grizzlies
, dinsdagnacht 2:00;
Dallas Mavericks @ Miami Heat, vrijdagnacht 1:30;
Orlando Magic @ Cleveland Cavaliers
, zaterdagnacht 1:30;
Detroit Pistons @ Indiana Pacers, zaterdagnacht 1:00.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen