NBA Draft: Michael Kidd-Gilchrist

Door

Toen de jonge Michael Kidd-Gildchrist op een dag telefoon kreeg van zijn moeder die hem vertelde dat Scout.com en ESPN hem als nummer 1 high school speler hadden gerangschikt, zei de voormalige Kentucky Wildcat dat hij liever ergens in de top 15 had gestaan. Michael wilde niet vergeleken worden met anderen en staat vooral zo weinig mogelijk in de spotlight. Wat de jonge Michael toen nog niet wist, is dat hij vanaf dat moment niet meer onder de aandacht van de Amerikaanse pers uitkon. Nadat hij ook deel uitmaakte van het team dat Amerika de gouden medaille bezorgde in het U17 wereldkampioenschap in 2010, was het officieel: MKG is een uitzonderlijk talent met een grote toekomst voor zich.

Kidd-Gildchrist begon als een ruwe en wispelturige center in het team van St-Patrick’s high school. Maar het was zijn coach Kevin Boyle die hem steeds verder van de basket vandaan duwde. Hij stelde hem zelfs op als point guard. Later evolueerde hij meer naar een snelle, fysiek sterke forward die vooral bekend staat om zijn oneindige wil om elke dag beter te worden.

MKG startte in de zomer van vorig jaar bij het team van de University of Kentucky. In zijn freshman jaar profileerde Michael zich als de leider van de ploeg die het NCAA kampioenschap op zak staken. Een verlegen jongen naast het veld, maar een energieke speler die op het veld . Hij maakte 11.9 punten en raapte 7 rebounds in 31 minuten gemiddeld per wedstrijd.

De nog maar 18-jarige speler wordt op haast alle draft websites als een top 5 pick gezien. Wat een eigenaardige keuze is aangezien hij niet echt een uitgesproken sterkte heeft en meer uitgesproken zwaktes als zijn mid-range shot en balbehandeling die niet voldoende zouden zijn voor de NBA. Maar een speler als Kidd-Gildchrist kan haast elke ploeg in de NBA gebruiken. Hij heeft alles om een grote speler te worden, het zal alleen wat tijd vragen.

De Cavaliers lijken de meeste kans te maken om de small forward morgenavond te kiezen. MKG had niet beter kunnen dromen, de Cavs zijn een perfecte fit voor hem met jong talent als Irving en Thompson aan zijn zijde. En aan de andere kant is MKG een perfecte match voor de ploeg uit Cleveland met zijn uitstekende defense en zijn snelheid op de fast-break.

Artikel door Alexander Waumans.

Ook leuk om te lezen