Monta Ellis leidt Mavericks naar overwinning op Rockets

Memphis Grizzlies v Dallas Mavericks

De Dallas Mavericks wonnen vannacht met 121-109 van de Houston Rockets en voorkwamen daarmee de sweep. Shooting guard Monta Ellis was met 31 punten erg belangrijk voor de Mavs.

De Rockets begonnen goed aan de wedstrijd. Vooral center Dwight Howard schoot uit de startblokken. Hij noteerde in de eerste twaalf minuten tien punten. Houston ging na het eerst kwart dan ook met 34-25 aan de leiding. De Mavericks kwamen in het tweede kwart echter zeer sterk terug. De ploeg van coach Rick Carlisle scoorde 36 punten en ging met een stand van 61-53 de rust in.

Josh Smith
Ook na de rust speelden de Mavericks zowel aanvallend als verdedigend erg sterk. Vooral Monta Ellis was op dreef. Na 36 minuten was de wedstrijd al zo goed als beslist. Dallas stond namelijk met 94-75 voor. Dankzij Josh Smith deden de Rockets in het laatste kwart nog iets terug. De forward zorgde voor achttien (!) punten in de laatste twaalf minuten van de wedstrijd.

De Mavericks schoten 54,3 procent van hun schoten raak en pakten veertien rebounds meer dan de ploeg uit Houston. Daarentegen raakte de ploeg maar 42,9 procent van de vrije worpen. Erg matig.

Ellis & Barea
Ellis was met 31 punten, zes rebounds en drie assists de grote uitblinker aan de kant van Dallas.

Toch speelden ook de rest van de basisspelers erg sterk. J.J. Barea noteerde als startende point guard bijvoorbeeld zeventien punten en dertien assists.

Ook Al-Farouq Aminu en Tyson Chandler hadden een double-double. Aminu scoorde zestien punten en pakte twaalf rebounds. Chandler was goed voor tien punten, veertien boards en twee blocks. Forward Dirk Nowitzki raakte vijftig procent van zijn schoten (7/14) en eindigde de wedstrijd met zestien punten, acht rebounds en vier assists.

Harden
Zoals vrijwel het hele reguliere seizoen had shooting guard James Harden ook vannacht de meeste punten bij de Rockets. De MVP-kandidaat scoorde 24 punten en noteerde daarnaast vijf rebounds en vijf assists. Ook Josh Smith (23) en Corey Brewer (22) hadden meer dan twintig punten. Dwight Howard had dertien punten, zeven rebounds en twee blocks. Zijn vrije worpen gingen, zoals wel vaker, dramatisch. Howard ging 3-uit-13.

Dinsdagnacht om 2:00 (Nederlandse tijd) staat de vijfde wedstrijd tussen beide ploegen op het programma. Dan spelen de Rockets weer thuis.

Foto’s: Getty Images