MNF Recap: San Francisco verpest terugkeer Peterson

Door

Carlos Hyde & Kaepernick

Niet één, maar twee wedstrijden stonden deze keer op het programma tijdens de eerste editie van Monday Night Football van dit nieuwe NFL-seizoen. In Santa Clara namen de San Francisco 49ers het op tegen de Minnesota Vikings, terwijl de Philadelphia Eagles openden tegen de Atlanta Falcons.

Minnesota Vikings @ San Francisco 49ers 3-20

De confrontatie in San Francisco stond vooral in het teken van de terugkeer van running back Adrian Peterson. Na een lange schorsing en veel speculatie over zijn toekomst in Minnesota, mocht Peterson dit seizoen weer de cleats aantrekken. Terwijl alle aandacht naar hem uit ging, stal een andere running back de show. Sophomore Carlos Hyde opende pas in het tweede kwart met een touchdown run van tien yards. Daarvoor had de thuisploeg al op voorsprong kunnen staan, ware het niet dat een korte fieldgoal van kicker Phil Dawson werd gestopt.

Op weg naar zijn eerste touchdown van het seizoen, trok Hyde deze spin move even uit de kast. Met quarterback Colin Kaepernick als lead blocker, rende Hyde buitenom de endzone in.

De Minnesota Vikings, die in het preseason nog wel aardig speelden, waren geen schim van een paar weken terug en hadden bijzonder veel moeite om de ground game van de Niners tegen te houden. Ook Adrian Peterson had een moeilijke avond, met een schamele 31 yards op tien carries. Maar ondanks dat hij wat ‘roestig’ is, lijkt hij nog niet aan kracht te hebben ingeleverd.

Nadat beide teams allebei nog een fieldgoal hadden gescoord, gooide Hyde (168 yards, 2 TD) de wedstrijd definitief in het slot, dit keer met een run van 17 yards om de stand op 17-3 te zetten. Het slotakkoord was voor kicker Dawson die de eindstand van 20-3 op het bord zette.

Philadelphia Eagles @ Atlanta Falcons 24-26

Aan de hand van wide receiver Julio Jones overleefden de Atlanta Falcons hun eerste wedstrijd van het seizoen. Jones, goed voor 141 yards en twee touchdowns was de enige stabiele factor op de aanval, want quarterback Matt Ryan gooide naast 298 yards (op zich prima cijfers) ook nog eens twee interceptions, waaronder deze, gepakt in Odell Beckham-stijl door linebacker Kiko Alonso.

De Falcons, onder leiding van de nieuwe headcoach Dan Quinn, presteerden het om een voorsprong van 17 punten, opgebouwd in de eerste helft, uit handen te geven. De nieuwe aanwinsten van de Philadelphia Eagles waren dar verantwoordelijk voor, want DeMarco Murray, Sam Bradford en Ryan Matthews verzorgden de touchdowns voor de bezoekers. Dat Atlanta er uiteindelijk vandoor ging met de winst, was te danken aan een gemiste fieldgoal van Eagles-kicker Cody Parkey

Foto: Twitter

1 Reactie
  1. Jeroen 6 jaar ago

    Verwonderlijk hoe de Eagles een 3 – 20 achterstand nog in een voorsprong wisten om te buigen. Deze wedstrijd bleef tot het einde spannend. Volgende week hopelijk wel punten tegen Dallas.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen