MNF: Falcons houden play-off hoop levend

Door

Dankzij een fenomenale wedstrijd van Matt Ryan houden de Atlanta Falcons zicht op het behalen van de play-offs. Er werd met 23-20 gewonnen van de New York Giants. Hierdoor hebben de Giants (1-6) nu vier wedstrijden op rij verloren. De Falcons komen door de overwinning nu op een 3-4 record. Ze staan daarmee weliswaar laatste in de NFC South, maar een playoffs ticket is nog steeds in zicht.


MATTY ICE


De Atlanta Falcons voldoen, mede door blessureleed, dit seizoen niet aan alle verwachtingen. Toch lukt het Matt Ryan om MVP-achtige cijfers te noteren. De wedstrijd begon echter slecht voor de Falcons. Tot drie keer toe moest de bal gepunt worden. Daarna ging het een stuk beter. Er werd namelijk bij vijf van de volgende zes drives gescoord. Ryan gooide in totaal voor 379 yards, waaronder een 47 yards touchdown pass naar Marvin Hall.  De andere touchdown werd gescoord door running back Tevin Coleman. Hij spleet de Giants-verdediging met een 30 yards rushing touchdown.


Wie er afgelopen nacht niet wist te scoren was Julio Jones. Hoewel hij goed was voor 9 receptions en 104 yards, heeft Jones ook deze wedstrijd geen touchdown gescoord. Het is moeilijk te ontkennen dat het raar is dat een wide receiver als Jones na bijna een half seizoen de endzone nog niet heeft gevonden. Offensive coordinator Steve Sarkisian zal in de bye week met een plan moeten komen om Jones aan het scoren te krijgen. Tegen teams als de Saints, Cowboys en Panthers hebben ze het talent en de capaciteiten van Jones hard nodig.


MANNING WEER VOGELVRIJ


Eli Manning heeft heel wat (terechte) kritiek te verduren gehad dit seizoen. Manning en zijn coachingsstaf halen niet het maximale uit de big play mogelijkheden van Sterling Sheppard, Odell Beckham Jr. en Saquon Barkley. Maar in Manning’s verdediging, de offensive line die hem moet beschermen is waardeloos. De quarterback kreeg vier sacks en negen hits te verduren tegen de Falcons. Met name Nate Soldier heeft het dit seizoen zwaar bij zijn nieuwe ploeg. Toch hadden de Giants nog kans om de wedstrijd te winnen. Met nog 4.43 op de klok in het laatste kwart scoorde Saquon Barkley een 2 yard touchdown run. Pat Shurmur besloot vervolgens om voor twee punten te gaan, maar Beckham Jr. kon de bal niet vasthouden.  OBJ wist nog wel een touchdown te scoren, maar de Giants hadden te veel tijd verspild om het nog spannend te maken.


Het seizoen lijkt door deze nederlaag definitief voorbij voor de Giants. Het lukte alleen de Bengals om na een 1-6 start de play-offs te halen(in 1970). Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen de Washington Redskins op het programma. De Falcons hebben in week 8 een bye week.

Coverfoto: Getty Images (archief)

Ook leuk om te lezen