MNF: Eagles wankelen weer, maar winnen wel in OT

Door

De Giants en Eagles vormden het slotstuk van deze NFL-week. De Giants, inmiddels afgegleden richting een first draft pick, waren te gast in Philadelphia. Bij de Eagles waren de verwachtingen hooggespannen, maar het verloopt behoorlijk teleurstellend. Met de nederlaag tegen de Dolphins als voorlopig dieptepunt. Lange tijd leek de wedstrijd tegen de Giants een nieuw dieptepunt te worden, maar net op tijd wisten de Eagles het tij te keren: 23-17. Zo kan het zijn dat de ploeg uit Philly gewoon gedeeld aan de leiding gaat in de NFC East met een 6-7 record.


ELI MANNING KEERT TERUG

Maandagavond was de terugkeer van Eli Manning. Vanwege een blessure bij Daniel Jones krijgt Manning ineens een mooi afscheidstournee. De 38-jarige QB begon sterk aan de wedstrijd. In de eerste helft vond hij twee keer wide receiver Darius Slayton voor een Giants touchdown. Slayton, een fifth-round rookie, is een positieve noot in een verder dramatisch seizoen voor New York. Zijn zeven touchdowns zijn de meeste van alle rookie wide receivers. Vooral de tweede, een 55-yard touchdown, was er eentje uit het boekje.

BLESSURES PHILLY

De ziekenboeg zit het hele seizoen al propvol in Philadelphia. Offensieve spelers als DeSean Jackson, Nelson Agholor en Jordan Howard werden al gemist. Daar kwamen Alshon Jeffery en Lane Johnson ook nog bij in de eerste helft. Zo bleef er bar weinig over voor Carson Wentz om naar te gooien. Dat bleek ook in de eerste helft. De offense van de thuisploeg kon geen potten breken en kwam niet verder dan een field goal. Bij rust leek het erop dat de Eagles een nieuwe dreun zouden krijgen. De Giants hadden een comfortabele 17-3 voorsprong genomen.

BOSTON SCOTT STAAT OP

Hulp voor Philly kwam uit onverwachte hoek. Boston Scott speelde nooit meer dan 14 snaps in een wedstrijd. Maandagavond had hij 16 catches en 128 yards. Zijn touchdown bracht de thuisploeg terug in de wedstrijd en de offense kwam weer op gang. Tegelijkertijd was de Giants offense volledig stilgevallen. Sterker nog, de ploeg uit New York zou geen punten meer scoren.

De tijd begon wel te dringen voor de Eagles. Zeker toen een catch in de endzone en een field goal werd gemist. Halverwege het vierde kwart was de achterstand nog steeds 7 punten. Wentz moest alle zeilen bijzetten en makkelijk ging het zeker niet. Uiteindelijk lukte het toch voor het team van Doug Pederson. Wie anders dan Zach Ertz ving de bal in de endzone. De wedstrijd zou beslist gaan worden in overtime.

ERTZ WEDEROM BESLISSEND

In de verlenging lieten de Eagles er geen gras over groeien. Wentz dirigeerde zijn team razendsnel richting de endzone. Scott werd nog net afgestopt door de Giants defense. Zach Ertz niet. De tight end was weer belangrijk door de bal te vangen in de endzone. Met die touchdown was de winst binnen voor de Eagles: 23-17. Ondanks het matige seizoen staat de ploeg gewoon gedeeld eerste in de NFC East. Samen met de Cowboys zullen ze uit gaan maken wie er naar de playoffs mag.

Coverfoto: Al Bello/Getty Images

Ook leuk om te lezen