MLS Recap: Whitecaps naderen top Western Conference

Eén van de grote verrassingen van de Major League Soccer bljven de Vancouver Whitecaps. Vannacht zegevierde de ploeg opnieuw. Thuis waren de Canadezen met 2-1 te sterk voor titelfavoriet Real Salt Lake. Met de behaalde drie punten verstevigen de Caps hun positie op plek vier. In punten staan ze nu zelfs gelijk met Seattle, en ook nummer twee Salt Lake is ook nog binnen handbereik.

Vancouver deed gisteren dan ook goede zaken in het onderlinge duel met Real Salt Lake. Na een stroef begin van het duel was de eerste kans voor Salt Lake. Na een misverstand tussen keeper Knighton en Jay DeMerit profiteerde Saborio bijna optimaal. Zijn kopbal eindigde echter op de paal.

Vlak voor rust was het Camilo die namens de thuisploeg dichtbij een voorsprong was. Nick Rimando had een goed antwoord op de poging. Een klein kwartier na de pauze kwam Vancouver toch op voorsprong. Na een goede aanval kreeg Salt Lake de bal niet weg. Nu maakte Camilo wel gebruik van de mogelijkheden. De spits drukte hard en laag af en zag de bal in de verre hoek verdwijnen.

Vijf minuten later werd het zelfs 2-0 en hoe. Dane Richards had ruimte, vertraagde zijn pas en bijna uit stand verschalkte hij Nick Rimando met een prachtig schot. Het verzet van Real leek gebroken, al kwam de ploeg in de tweede minuut van blessuretijd nog tot de aansluitingstreffer. Daar bleef het bij.

Onderin de Western Conference deed FC Dallas goede zaken. In het duel tegen concurrent Colorado Rapids won de ploeg met 3-2. Na een 0-1 achterstand vocht de ploeg zich naar een 3-1 voorsprong. Via Larentowicz werd het tien minuten na rust nog 3-2, maar in het spannende laatste half uur hield Dallas stand.

Dallas heeft nu één punt meer dan de Rapids, maar de laatste heeft nog een duel tegoed. Dallas staat zesde met 26 punten, Colorado achtste. Beide ploegen lijken kansloos voor het bereiken van de kampioens play-offs.

Bovenin deed koploper San Jose Earthquakes goede zaken. Tegen de directe concurrent om de nummer 1 positie werd met 2-1 gewonnen.  Seattle maakte in de 92e minuut gelijk, maar Steven Lenhart kroonde zich tot matchwinner door een minuut later alsnog het winnende doelpunt te scoren.

Met het resultaat komen de Quakes op 47 punten uit 24 duels en staan daarmee eerste. Seattle lijkt een koppositie te kunnen vergeten na de nederlaag. Na 23 wedstrijden heeft de ploeg 37 punten en vindt zich daarmee terug op plaats drie. In punten staat de ploeg zelfs gelijk met nummer vier Vancouver.

In de Eastern Conference werd vannacht ook een duel afgewerkt. Nummer twee Sporting Kansas City trof thuis nummer vier DC United. Kansas won de wedstrijd met 2-1 door goals van Burnbury en Zusi, DeLeon scoorde tegen. Met de overwinning stijgt SKC naar plek 1, met twee punten voorsprong op de Red Bulls. DC heeft met nog twee wedstrijden tegoed, slechts één verliespunt minder dan de koploper.

Vancouver Whitecaps FC – Real Salt Lake (2-1)

FC Dallas – Colorado Rapids (3-2)

San Jose Earthquakes – Seattle Sounders (2-1)

Sporting Kansas City – DC United (2-1)