MLS Recap: Rowe loodst Revolution langs Chicago Fire

Door de drukke interlandweek staan er maar weinig wedstrijden in de Major League Soccer op het programma. De enige wedstrijd van vannacht werd gewonnen door de New England Revolution. Thuis was de ploeg Chicago Fire met 2-0 de baas. Grote man aan de zijde van de Revolution was invaller Kelyn Rowe met een doelpunt en een assist.

De openingsfase van het duel bood weinig spektakel. Beide ploegen speelden een aarzelend steekspel op het middenveld. Het leidde tot veel balverlies van de ploegen en tot drukgebarende trainers aan de zijlijn. New England was dichtbij met een schot van afstand, de uitploeg stichtte gevaar bij een standaardsituatie. Segares kopte een vrije trap van Pardo buiten het bereik van de keeper, maar de bal belandde op de paal.

Direct na de thee was het opnieuw de paal die geluk voor de Fire in de weg stond. Na een goede aanval en knap doorkoppen, knikte Oduro de bal op de verre paal. Ook in de volgende minuten moest goalie Reis reddend optreden bij gevaarlijke schoten van Chicago. De eerste grote kans voor de thuisploeg was voor Rowe. Na een mooie steekpass ontsnapte de invaller – koud een minuut in het veld – aan de aandacht van de verdediging. Z’n schuiver vond echter de keeper wel op zijn weg.

Vijf minuten later scoorde Rowe alsnog de openingstreffer. Na een handig passje van Feilhaber prikte de rookie slim raak. Vier minuten na het doelpunt waren de rollen omgedraaid. Met een snelle combinatie zette Rowe zijn teamgenoot Feilhaber vrij voor de goal. Zijn inzet zorgde voor de 2-0 en was het duel gespeeld. Na drie wedstrijden op rij zonder zege, kan New England eindelijk weer eens drie punten bijschrijven.