MLB Update: Haren terug naar Westkust, Balentien MVP

Door

Washington Nationals v Arizona Diamondbacks

Het was een rustige maandag. Niets vergeleken bij de controverse rondom Jhonny Peralta en het tekenen van Brian McCann bij de Yankees de afgelopen dagen.
Uiteindelijk tekende er een pitcher een nieuw contract. Dan Haren verruilt Washington om terug te keren naar de Westkust om te spelen voor de Los Angeles Dodgers.

De werper tekent een eenjarig contract voor $10 miljoen dollar. Middels bonussen kan het bedrag oplopen tot $13 miljoen. Wanner hij 180 innings pitcht komend seizoen is het aan Haren om te beslissen of hij nog een jaar in Los Angeles wil werpen. Haren’s roots liggen aan de Westkust. Zo woont hij in Orange County en speelde hij zijn College Ball op Pepperdine University gelegen in het mooie Malibu. Voor deze terugkeer heeft de werper een lager salaris en een korter contract over.

GM Ned Colletti ziet Haren (10-14 met 4.67 ERA in 2013) als zijn No.5 starter maar sluit niet uit dat de ploeg nog een nieuwe werper, of werpers haalt. Met Kershaw, Greinke, Ryu als zekerheidjes en Beckett, Billingsley aan de beterende hand en nu dus Haren heeft LA een in potentie geweldige rotatie. Als icing on the cake heeft Haren ook ervaring in het gooien vanuit de bullpen. Ook die ervaring maakt hem waardevol voor Colletti.

Short Hops
Het was een klein berichtje. Fernando Abad van de Nationals naar de A’s voor Class A buitenvelder John Wooten. Dit soort deals gaan vaak zo gezegd under the radar. Worden niet opgemerkt. Juist deze deals, waar Oakland GM Billy Bean bekend om staat, zijn vaak van grote betekenis. De bullpen van de A’s is een stuk sterker geworden met deze linkshandige werper.

Wladimir Balentien is in Japan uitgeroepen tot Most Valuable Player van de Nippon Baseball League. Hij verpulverdedit jaar het single season home run record van de legendarische Sadaharu Oh. Balentien eindigde het seizoen met een slaggemiddelde van .330, 60 home runs 131 RBI en 94 gescoorde runs.

Hij greep daarmee net naast de Triple Crown voor de speler met de meeste home runs, RBI en het hoogste slaggemiddelde. De foto komt van zijn eigen Twitter-account (@ElWlady4).

De kans lijkt groot dat Balentien volgend jaar gewoon weer voor het Japanse Yakult Swallows uitkomt.

Voormalig Seattle Mariners closer David Aardsma heeft op Twitter zijn onvrede geuit over het feit dat spelers met een dopingverleden (Jhonny Peralta in dit geval) dikke contracten krijgen. Gisteren zagen we al dat Brad Ziegler zei dat het blijkbaar loonde om doping te gebruiken.

Kerstmis Mets stijl
Het is nog vroeg, en de Sinterklaas puristen onder ons zullen ongetwijfeld roepen: “Moet dit nu al?!” Maar als je door collega Marco Post getipt wordt dat er een hilarisch filmpje gemaakt door de Mets dan kun je niet anders dan deze delen. Enjoy!

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen