Match of the Day: Seahawks @ Packers

Door

NFC Championship - Green Bay Packers v Seattle Seahawks

Acht maanden geleden alweer verloren de Green Bay Packers een wedstrijd die ze niet hadden mogen verliezen. In de NFC Championship Game, met nog 5 minuten te gaan, leidde Russell Wilson en Marshawn Lynch de Seattle Seahawks van een 19-7 achterstand naar een 19-22 voorsprong en uiteindelijk, na overtime, de overwinning.

Achteraf was iedereen het er over eens dat, hoewel verdiend, de Packers deze overwinning nooit uit handen hadden mogen geven. De wedstrijd van vannacht zal daarom in het teken staan van maar één ding: revenge. En dat kan zomaar gaan lukken.

Aaron Rodgers
Om te beginnen hebben de Packers Aaron Rodgers in huis. De MVP van afgelopen seizoen gooide vorige week tegen divisierivaal Chicago drie touchdowns, en dat zonder Jordy Nelson op het veld. Zonder Nelson is Randall Cobb het hoofdwapen van Rodgers, maar hij maakt evengoed gebruik van alternatieve doelen. Cobb ving tegen de Bears vijf ballen, maar James Jones en Davante Adams kregen er ieder vier. En precies daar kan wel eens een probleem gaan ontstaan voor de Seahawks.

Kam Chancellor
Want het team uit Seattle moet het in dit seizoen stellen met een ietwat gemankeerde ‘Legion of Boom’. Natuurlijk, Richard Sherman speelt nog gewoon en is in goede doen, maar tegen de Rams werd het gemis van safety Kam Chancellor pijnlijk duidelijk. De drievoudig Pro Bowler wil een beter contract en speelt niet zolang hij dat niet krijgt. Seattle weigert dat hem te geven, voor de simpele reden dat zijn huidige contract nog drie jaar geldig is.

Een logische reden, zo lijkt, maar na de wedstrijd tegen de Rams bleek dat de Seahawks iets zullen moeten doen. Chancellor’s vervanger, Dion Bailey, maakte een aantal cruciale fouten die direct leidde tot de winst van de Rams.

Problemen in de O-line
En dat is niet het enige probleem voor de Seahawks. De offensive line was nooit de sterkste schakel van de Seahawks, maar de beweeglijke Russell Wilson en de sterke Marshawn Lynch wisten daar vaak het beste van te maken. Dit jaar is de O-line echter nog weer iets zwakker, wat vorige week leidde tot maar liefst zes sacks. Jimmy Graham mag dan een fantastische aanvulling zijn, als Wilson niet op zijn benen staat kan hij hem ook niet aangooien.

Lynch vs. Lacy
Dan de running game. Marshawn Lynch is één van de betere RB’s in de NFL, maar ook Eddie Lacy laat zich niet onbetuigd. Vorige week liep de derdejaars voor 85 yards uit 19 pogingen en ook vorig jaar liep hij gemiddeld voor 71,2 yards per wedstrijd. Lacy is een absoluut wapen voor de Packers en te onderschatten door de Seahawks.

Ondanks dat heeft Seattle hier toch het voordeel. De verdediging van Seattle staat normaliter goed tegen de running game, maar die van de Packers had vorige week flinke problemen op dat gebied. De Bears noteerden maar liefst 189 rushing yards. Een aantal dat de Seahawks kunnen, maar ook moeten benaderen om een kans te maken in deze wedstrijd.

Verhaal van de dag
Het verhaal van de wedstrijd zal de wraak zijn die de Packers proberen te nemen vanwege het verlies in de NFC Championship Game. En hoewel het zal meespelen, zullen beide teams volledig gefocust zijn op het huidige seizoen. Seattle staat 0-1 en zal de druk voelen om, met de titelaspiraties die zij opnieuw hebben, niet op 0-2 te komen. Green Bay zal de goede lijn willen vasthouden en één van hun concurrenten direct op achterstand willen zetten.

De Packers hebben daarbij het voordeel. De passing-offense van Aaron Rodgers is buitenaards goed en waar de Seahawks dat normaliter kunnen matchen is dat vandaag lang niet zeker. Misschien is het grootste verhaal van de dag daarom wel wat er gaat gebeuren met Kam Chancellor. De fouten van Bailey en het aantal touchdowns dat Rodgers mag gooien kan zomaar bepalend zijn voor de soap die voor vele Seahawks fans al iets te lang voortduurt.

De wedstrijd is live te zien op Fox Sports 2. Kick-off is om 2:30 (Nederlandse tijd).

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen