Machtsgreep! Georgia #1, Alabama #2

Door

De eerste play-off rankings van het college football seizoen doen stof opwaaien. Alabama, dat al tijden op de eerste plaats staat in de Associated Press Poll, moet genoegen nemen met de tweede plek. De Georgia Bulldogs bezetten tot nader orde de eerste plaats in de rankings.

SHOCKING OF LOGISCH?

Hoewel Alabama al jaren lang het absolute powerhouse van college football is, valt de positie in de rankings prima te verklaren. Georgia won reeds van Notre Dame (3) en Mississippi State (16). De enige overwinning van Alabama die gewicht in de schaal legt was in week 1 tegen Florida State. Echter, Florida State staat inmiddels 2-5 en dus is ook die zege niet veel meer waard.

SABAN

Afgelopen maandag gaf Alabama coach Nick Saban al te kennen dat de rankings op dit moment hem “niets konden schelen”. “Je zult mij niet voor de TV zien zitten om te kijken wie nummer één is en wie nummer twee is. Het doet er echt niet toe op dit moment. Ik ben alleen geïnteresseerd in hoe mijn team de rest van het jaar speelt” aldus Saban. De komende drie weken zullen wat dat betreft cruciaal zijn voor Alabama; maar liefst drie weken op rij staat er een treffen met op dit moment geplaatste tegenstanders op het programma.

Nick Saban (Kevin C. Cox/Getty Images)

TOP 4

Naast Georgia en Alabama staan Notre Dame (3) en Clemson (4) op dit moment op play-off plekken in de ranking. Dat zegt veel over de zienswijze van het play-off comité. Wisconsin (9) en Miami (10) hebben nog geen wedstrijd verloren, maar strength of schedule is voor het comité duidelijk belangrijker dan record.

Ook leuk om te lezen