Lakers hard onderuit tegen Magic

Door

De Los Angeles Lakers zijn zondagavond tegen een pijnlijke nederlaag aan gelopen. Op bezoek bij Orlando Magic ging de NBA-kampioen met 89-75 onderuit. De Lakers raakten slechts 39 procent van hun schoten raak.

Bij de thuisploeg was Dwight Howard in beste doen. ‘Superman’ was goed voor 31 punten en 13 rebounds.

Bij de Lakers was er weinig positiefs te melden. De ploeg van coach Phil Jackson bakte er zowel aanvallend als verdedigend vrij weining van. Hoewel de thuisploeg twee keer zoveel turn-over produceerden, konden de Lakers daar niet van profiteren.

Kobe Bryant kwam niet verder dan 17 punten en Pau Gasol voegde slechts 11 punten toe. Coach Jackson zag dat zijn team in het vierde kwart niet kon terugkomen en haalde daarom Bryant vroegtijdig na de kant.

Dankzij de nederlaag hebben de Lakers nu een 38-17 record en zijn inmiddels de tweede plaats in de Western Conference ook kwijt geraakt aan de Dallas Mavericks. De ploeg uit LA heeft zelf slechts twee overwinningen voorsprong op de nummer vier, de Oklahoma City Thunder.

Voor de Magic zien het er weer een stuk beter eruit. Door de overwinning op de Lakers heeft de ploeg van coach Stan Van Gundy nu een 35-21 record en staan daarmee vierde in de Eastern Conference.

Zie hier de samenvatting tussen de Lakers en de Magic.

Foto: sportsgrindent.com

Ook leuk om te lezen