La’el Collins opgepikt door Cowboys

Door

Philadelphia Eagles v Dallas Cowboys

La’el Collins tekent een driejarig contract bij de Dallas Cowboys. Daarmee komt de voormalig offensive lineman van LSU – die tijdens de NFL Draft niet werd gekozen vanwege zijn ‘betrokkenheid’ in een moordzaak – in een sterke verdediging terecht.

Dallas Cowboys-eigenaar Jerry Jones is een man die wel wat risico durft te nemen. Na het signeren van de op marihuana betrapte Randy Gregory haalt ‘America’s Team’ nu Collins binnen als undrafted free agent.

Hard gevallen
Collins tekent een driejarig contract met een gegarandeerd bedrag van 1,7 miljoen dollar; een opvallend hoog bedrag voor een speler die niet is gedraft. ‘Ik bedank God voor deze mogelijkheid’, zegt Collins na het zetten van zijn handtekening. ‘De kans om me bij dit team aan te sluiten, voelt ontzettend goed. Het voelt alsof ik hier thuishoor… Ik kon uit 32 teams kiezen waar ik wilde spelen, maar ik wilde een Dallas Cowboy zijn.’

Collins gold voor de NFL Draft als een van de betere offensive tackles die beschikbaar was. Maar een dag voor het jaarlijkse uitkiesfestijn maakte de politie bekend dat ze de 21-jarige atleet willen ondervragen naar aanleiding van een dodelijke schietpartij waarbij Britanny Mills (29) in Baton Rouge – de thuisbasis van LSU – om het leven kwam.

Die melding zorgde voor veel rode waarschuwingsvlaggen bij NFL-teams, waardoor de voormalig LSU’er niet gekozen werd door een club. Begin deze week bevestigde de politie dat Collins geen verdachte is, waardoor de handelsgeest van Cowboys-eigenaar Jones meteen boven kwam drijven.

Sterke O
Het afgelopen seizoen stond er in Dallas (zeer verrassend) één van de sterkste offensive lines uit de NFL op het veld. Met de toevoeging van Collins, een speler met het kaliber van een first round pick, zijn de verwachtingen weer een stukje hoger gelegd in Texas.

Aan bravoure ontbreekt het Collins in ieder geval niet. ‘Ik garandeer iedereen dat ik mijn stinkende best ga doen voor dit team. Dit wordt de beste offensive line uit de geschiedenis van de NFL. Mark my words.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen