‘Joe Girardi deze winter van Yankees naar Cubs’

Door

Cleveland Indians v New York YankeesNew York Yankees-manager Joe Girardi maakt na dit seizoen mogelijk een overstap naar de Chicago Cubs. Het contract dat Girardi in New York heeft loopt na dit seizoen af. Volgens diverse bronnen zou Cubs-general manager Theo Epstein zijn zinnen hebben gezet op de manager die sinds 2008 aan het roer staat van de Bronx Bombers. Ook Girardi zou een toekomst op Wrigley Field zien zitten.

Debuteerde als Chicago Cub
Hoewel de Chicago Cubs veel lager aangeschreven staan dan de New York Yankees is de eventuele overstap van Joe Girardi naar Chicago minder onlogisch dan het lijkt. De 48-jarige manager is geboren in Illinois en debuteerde in 1989 op het hoogste honkbalniveau voor de Chicago Cubs. In Amerikaanse media wordt zijn mogelijke overstap dan ook al liefkozend zijn ‘homecoming’ genoemd.

Vervanger van Sveum
In Chicago zou Girardi de vervanger zijn van manager Dale Sveum, die de Cubs de laatste twee seizoenen onder zijn hoede heeft gehad, zonder veel succes. GM Epstein heeft zijn manager nog niet publiekelijk afgerekend op die prestaties, maar het lijkt publiek geheim dat de Cubs open staan voor potentiële upgrades. Behalve Girardi zouden ook Texas’ Ron Washington en Twins’ Ron Gardenhire op Epsteins shortlist staan.

3 Reacties
 1. Lennart Beishuizen 9 jaar ago

  Ron Washington op de short list van Theo Epstein? Lijkt mij behoorlijk onlogisch.

  • Darch 9 jaar ago

   Eh, ja. En niet alleen omdat de Cubs veeel lager aangeschreven staan dan de Cubs.

   • Lennart Beishuizen 9 jaar ago

    Cubs lager aangeschreven dan de Cubs?

    Anyway: Washington is niet echt in de Epstein ‘mold’

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen