Jimenez: ‘Ik wil in Colorado blijven’

Door

Hij kreeg dinsdag een staande ovatie van de Colorado Rockies’ fans. Pitcher Ubaldo Jimenez verliet in de zevende inning de heuvel en had met negen strikeouts een groot aandeel in de 12-3 overwinning op de Atlanta Braves, zijn vijfde zege in de laatste zes starts.

Het is waarschijnlijk het laatste applaus die de 27-jarige rechtshander ontvangt in Colorado. Zijn volgende start is gepland na 31 juli, de dag dat de trade deadline sluit. Manager Dave O’Dowd is bereid om zijn ace te ruilen voor een kwalitatief tegenbod.

De New York Yankees lijken de beste papieren te hebben, al laten ze vooralsnog weten dat ze niet zullen traden voor een pitcher. Toch hebben de Yankees problemen met hun rotatie, alleen CC Sabathia is van de buitencategorie. A.J. Burnett, Ivan Nova, Bartolo Colon en Freddy Garcia kunnen de laatste weken niet overtuigen.

Maar waarom willen de Rockies van hun nummer één pitcher af? Jimenez kende een matige seizoensstart, maar heeft zijn ERA in de laatste tien starts verlaagd van 5.83 naar 4.00. Het bestuur is toch niet vergeten dat Jimenez vorig jaar een uistekend seizoen doormaakte met als hoogtepunt zijn start voor de National League in de All-Star Game.

De Rockies willen op korte termijn een gevaarlijke slagploeg worden en het team verder bouwen rondom sterspelers Troy Tulowitzki en Todd Helton. Dat kan de organisatie doen met een mogelijke trade van Jimenez naar de Yankees in ruil voor een startende werper (Nova?) en twee top prospects uit de Minors.

Jimenez hoort alle geruchten rondom zijn persoon aan, en heeft daar een duidelijke mening over. “Ik wil mijn loopbaan in Colorado afsluiten”, aldus Jimenez, die al elf jaar deel uitmaakt van de organisatie. “Ik hoop het echt, maar dat heb ik niet in eigen hand. Er zit natuurlijk ook een zakelijke kant vast aan honkbal.”

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen