Jay Gruden nieuwe hoofdcoach Redskins

Door


De Washington Redskins hebben in Jay Gruden de opvolger van ontslagen hoofdcoach Mike Shanahan gevonden. Shanahan werd aan het einde van het voor de Redskins dramatisch verlopen seizoen op straat gezet. De zoektocht naar zijn vervanger heeft dus niet erg lang geduurd.

Bengals

Gruden was hiervoor werkzaam als offensive coordinator bij de Cincinnati Bengals. Met die ploeg reikte Gruden in de drie seizoenen dat hij er werkzaam was elke keer tot de playoffs. Net zo vaak vlogen de Bengals er in de eerste ronde echter uit. Vaak bleek het matige spel van quarterback Andy Dalton tijdens de playoffs de achilleshiel voor de ploeg.

RGIII
Bij de Redskins treft Gruden quarterback Robert Griffin III. Aan de nieuwbakken hoofdcoach de taak om Griffin weer in optimale vorm te krijgen. De jonge quarterback van de Redskins viel dit seizoen vies tegen. In het offseason onderging RG III een zware operatie aan zijn knie, en de in 2012 briljante Griffin was geen schim van zichzelf. Hij belandde uiteindelijk zelfs op de bank ten faveure van Kirk Cousins.

Gruden tekent een contract van vijf jaar bij de ploeg uit de hoofdstad.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen