Indrukwekkende hitting streak Edwin Encarnacion

Door

Edwin Encarnacion

Hij speelt voor de Toronto Blue Jays, maar hij kleurt toch écht rood. Vuurrood. Edwin Encarnacion had zaterdag een wedstrijd om nooit te vergeten. In de 15-1 overwinning tegen de Detroit Tigers sloeg hij de bal liefst drie keer over de hekken en stelde negen maal een ploeggenoot in staat om te scoren. Het is een piek in het toch al met hoogtepunten beladen seizoen voor de eerste honkman.

Encarnacion is in het bezit van de langste hitting streak in de MLB: 24 wedstrijden. De hitting streak begon op 26 juli tegen de Seattle Mariners en gedurende deze periode verzamelde hij tien homeruns en 34 binnengeslagen punten.

In de laatste zeven wedstrijden zijn Encarnacion’s cijfers nog beter: zes homeruns en 24 binnengeslagen punten. Mocht hij dit waanzinnige niveau vast kunnen houden, dan is het clubrecord (Shawn Green met 28 wedstrijden) een peulenschil om te breken.

Zijn totalen van het gehele seizoen zijn ook niet misselijk: 29 HR, al 90 RBI en een slashline van .296/.358/.538. Inmiddels zijn ze in Toronto dit soort statistieken ‘normaal’ gaan vinden. De Dominicaan is al vele jaren een vaste waarde voor het team en één van de sterkhouders in aanvallend opzicht. De Robin van de Blue Jays, waar Jose Bautista de rol van Batman vertolkt.

Encarnacion misstaat ook niet als Batman, getuige het spectaculaire seizoen dat hij in 2012 draaide: 42 HR, 110 RBI en een slashline van .280/.384/.557.

y2SpJ1i

Toch was het niet allemaal koek en ei in het begin van de carrière van de Dominicaan. Bij zijn eerste club, de Cincinnati Reds, had hij maar mondjesmaat succes. Pas in zijn vierde seizoen leverde hij een aardige bijdrage: 26 HR en 75 RBI. Daarna tekende hij als free agent bij de club uit Canada.

In 2010 stuurden de Blue Jays hem naar de Minor Leagues, een regelrechte degradatie. Hij vocht zich terug en heeft de slechte periodes voorgoed achter zich gelaten. In 2012 maakte hij de overstap van het derde honk naar het eerste honk en sindsdien kwam er een flinke boost in de prestatiecurve van de Dominicaan.

De Blue Jays maken een speciaal seizoen door, mede door de grote contributie van de eerste honkman. Postseason baseball komt steeds dichterbij voor de ploeg in Toronto.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen