Highlight Reel: Buzzer Beaters & Ankle Breakers

Door

porzingis

Elke ochtend maakt de NBA-redactie van SportAmerika naast de NBA recap, waarin de belangrijkste wedstrijd(en) worden besproken, een highlight reel van de mooiste momenten van de afgelopen nacht in het Amerikaanse basketball.

1. “Cursed by long fingers
Arme Kristaps Porzingis. Hij wordt aan alle kanten geprezen en leek vannacht ook een briljante driepunter (!) raak te schieten waarmee de overwinning binnen was voor de Knicks. Helaas verliet de bal nét niet snel genoeg zijn handen. Ook niet ingewikkeld: hij had slechts 0,4 seconde. Daardoor bleef Cody Zeller de held van de avond en wonnen de Hornets met 93-95.

2. “Pure Magic!”
Hoe het wél moet liet Nikola Vucevic zien: voor de tijd verstrijkt je schot met een grote boog over Roy Hibbert schieten zodat jouw team de winst binnenhaalt. Dankzij Vucevic won Orlando nipt van de Los Angeles Lakers met 99-101. “Pure Magic!”

3. No whistle
Iedereen anders die een wilde driepuntspoging onderneemt om een foul af te dwingen bij de scheidsrechters schiet de bal de tribunes in. Maar als je Stephen Curry heet gebeurt het andersom: je schiet een onmogelijke worp in de basket, en krijgt geen fluitje te horen. Tja. Je kan niet alles hebben, Chef! (Of toch: later schoot hij deze bal er namelijk ook in en de Warriors wonnen van de Grizzlies (100-84), de negende zege op rij alweer)

4. Snap!
Amir Johnson (Boston Celtics) moet misschien even langs de EHBO, want het lijkt erop alsof Monta Ellis (Indiana Pacers) net zijn rechterenkel vakkundig brak met zijn passeerbeweging. Ouch. Gelijk ook even langs de psycholoog om het verlies (102-91) te bespreken?

5. Rise and fall
Kawhi Leonard is een fenomeen, dat is iets wat duidelijk is. Klaarblijkelijk wordt hem met behulp van Charles Barkley-video’s geleerd hoe hij double teams moet ontwijken — een slimme zet. Nu moet hij misschien ook wat kattenvideo’s gaan kijken online zodat hij na een spectaculaire dunk ook op z’n pootjes terecht komt? Gelukkig is alles OK en wonnen de Spurs van Portland met 113-101.

Foto: New York Knicks

1 Reactie
  1. Robkazoe 8 jaar ago

    @3: Kom op, dat is geen foul. Als de NBA scheidsrechters voor dat soort zaken al gaan fluiten, dan zit iedere starter binnenkort in Q3 al aan 6 fouls.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen