Heat wint na spektakelstuk van Knicks

De Madison Square Garden, thuisbasis van de New York Knicks, was gisteravond het podium voor een fantastische wedstrijd. Nadat de Knicks woensdag hun winnende reeks beëindigd zagen worden door de Boston Celtics, stond twee dagen later de confrontatie met de Miami Heat op het programma. Het was de eerste kans voor de Knicks fans om het trio van Lebron James, Dwayne Wade en Chris Bosh live in actie te zien.

Uiteraard werd ook deze avond Lebron James uitgejouwd zoals hij dat gewend is in elke stadion waar de Heat een uitwedstrijd speelt. De fans uit ‘The Big Apple’ zijn boos, omdat zij hadden verwacht en gehoopt dat ‘LBJ’ naar New York zou komen afgelopen zomer. James leek echter weer niet onder de indruk.

Beide teams knalden uit de startblokken. De wedstrijd had een snel tempo, met veel mooie acties van beide teams. Beide teams proberen veel op de fastbreak te spelen wat een snel tempo opleverde. Wade kon een aantal keren voor de verdediging uitlopen en de aanval beëindigen met wat mooie dunks. Na het eerste kwart stond Miami voor met 34-25. In het tweede kwart was het hoogtepunt een schitterende ‘behind the back’ pass van Lebron James op center Eric Dampier. In dit kwart kwamen de Knickerbockers echter goed terug onder leiding van Danilo Galinari. De Italiaanse shooting guard was goed voor 21 punten in de eerste helft. Het betere spel van het team van coach D’Antoni in het tweede kwart zorgde voor een 57-57 ruststand.

Van de gelijke stand konden de jongens uit New York maar even van genieten aangezien het super trio van de Heat er in het derde kwart een schepje boven op deden. Chris Bosh scoorde 13 punten en Lebron James voegde daar 14 punten aan toe in dit kwart, waarmee de Heat de stand na het derde kwart naar 90-74 bracht. Het verschil zou in het laatste kwart niet kleiner worden dan 14 punten.

Na afloop van de wedstrijd was Wade vanzelfsprekend erg tevreden. ,,We hebben goed verdedigd, zowel onder de basket als op de driepuntlijn. We zorgden ervoor dat de Knicks moeilijke schoten moesten nemen, waarna we de rebound konden pakken en konden rennen. Dat is wat wij het beste kunnen.”

De Knicks staan, na de twee verliespartijen van woensdag en vrijdag, nu 16-11. Dit plaatst hun op de zesde plek in de Eastern Conference. Stoudemire zag zijn reeks van opeenvolgende wedstrijden met 30 of meer punten per wedstrijd eindigen op na een serie negen wedstrijden. Hij had vrijdag een verdienstelijke avond met 24 punten en 14 rebounds. Galinari eindigde met 25 punten als topscorer voor de kant van New York. De volgende wedstrijd voor de Knicks is vanavond tegen een aanzienlijk zwakkere tegenstander, de Cleveland Cavaliers (7-19).

De Heat brengen met de winst hun winnende reeks naar elf opeenvolgende wedstrijden. De ploeg van coach Erik Spoelstra staat nu op de tweede de plek in de Easten Conference achter de Boston Celtics die één wedstrijd meer gewonnen, maar tevens vier wedstrijden minder hebben verloren.

Lebron James had een geweldige avond met 32 punten, 11 rebounds en 10 assists. Dit is zijn tweede triple-double voor de Miami Heat nadat hij er eerder een had tegen de Utah Jazz. Dwayne Wade en Chris Bosh hadden beide 26 punten. Het trio scoorde dus samen 84 punten in de wedstrijd tegen de Knicks. Voor de Heat wacht vanavond de Washington Wizards (6-18) als tegenstander. Hier zullen zij proberen, tegen de nummer laatst in de Eastern Conference, hun winnende reeks naar twaalf wedstrijden te brengen.