Goede Vrijdag voor Gasol en Lakers

Het leek nauwelijks mogelijk, maar eindelijk speelde Pau Gasol weer een rol van betekenis voor zijn Los Angeles Lakers. In het vierde kwart van de wedstrijd van afgelopen nacht schoot Gasol een driepunter raak en maakte vervolgens nog twee belangrijke scores om de 100-86 overwinning binnen te slepen.

Waar de New Orleans Hornets de eerste twee wedstrijden geen last hadden van Gasol konden ze in de eerste thuiswedstrijd niet onder de Spanjaard uit. Kobe Bryant gaf na de eerste wedstrijd aan dat hij en Gasol goed moeten spelen voor de Lakers.

Zij dragen het team en zodra het slecht gaat krijgen de twee All-Stars de schuld. Kobe was blij om te zien dat zijn maatje weer op gang kwam: ,,Het is grappig hoe zijn driepunter hem vertrouwen geeft nadat hij eerder erg veel moeite had om een schot te raken rond de basket. Die driepunter bracht hem op gang.”

Gasol eindigde de wedstrijd met 17 punten en 10 rebounds. Bryant was topscorer voor de Lakers met 30 punten. Voor Bryant was dit de 80ste play-off wedstrijd waarin hij 30 punten of meer scoorde. Hij is tweede ooit na Michael Jordan die 109 keer 30 punten of meer scoorde in de play-offs.

Voor de Hornets was Chris Paul goed voor 22 punten en 8 assists. Lange tijd konde de Hornets bij blijven, maar ze leken niet in staat om in de tweede helft de verdedigend kampioen echt onder druk te zetten.

Paul zag de Lakers als team goed spelen: ,,Ze waren een goed collectief vanavond. Iedereen droeg zijn steentje bij en dat mogen wij niet laten gebeuren. We vochten, we speelden een geweldige eerste helft, maar de tweede helft konden we het niet naar ons toe trekken.”

Voor de thuis ploeg speelden Landry opnieuw sterk met 23 punten. Toch zal Paul meer moeten scoren en forceren wil zijn team een kans hebben. CP3 scoorde slechts vier punten in de tweede helft.

Met de overwinning van de Lakers staat de serie nu op 2-1 in het voordeel van het team uit Los Angeles. De volgende ontmoeting tussen de teams is zondag, opnieuw in New Orleans. Als de Hornets voor een ‘upset’ willen zorgen, zullen ze in ieder geval deze thuis wedstrijd moeten winnen.

Na zondag verhuist de serie weer naar Los Angeles.