Giants weer stapje dichterbij World Series

Door

NLCS - St Louis Cardinals v San Francisco Giants - Game Four

De San Francisco Giants wonnen vannacht met 6-4 van de St. Louis Cardinals en zijn nu nog één overwinning verwijderd van een plek in de World Series. Buster Posey was de belangrijkste man aan de kant van de Giants.

Beide teams begonnen aanvallend sterk aan de wedstrijd. Zowel de Cardinals als de Giants scoorden een punt in de eerste inning. Ook in de tweede inning wisten The Redbirds een punt te scoren. Vervolgens zouden beide teams twee runs scoren in de derde inning. De 4-3 tussenstand zouden de Cardinals vast weten te houden tot de tweede helft van de zesde inning. De Giants sloegen in die helft toe door drie runs te scoren. Matt Adams speelde een negatieve hoofdrol. In plaats van een bal naar het thuishonk te gooien, besloot de eerste honkman voor een double play te gaan. Dit ging echter volledig mis waardoor San Francisco op voorsprong kon komen.

Startende werpers
Beide startende pitchers speelden geen beste wedstrijd. Shelby Miller van de Cardinals stond maar 3 2/3 inning op de heuvel. De werper gooide drie strikouts en kreeg drie earned runs tegen. Ryan Vogelsong deed het nog ietsje minder. De pitcher van de Giants hield het maar drie innings vol. Hij kreeg zeven hits, vier earned runs en één homerun tegen. Daarnaast noteerde hij maar één keer drie slag.

De bullpen van de Giants speelde vervolgens uitstekend. In zes innings kreeg San Francisco geen enkele run meer tegen. Yusmeiro Petit gooide drie innings en gooide vier strikeouts. Santiago Casilla noteerde zijn tweede save.

Buster Posey
Giants-catcher Posey was met drie binnengeslagen punten de belangrijkste man. Ook Joe Panik, Hunter Pence en Gregor Blanco hadden een RBI.

Kolten Wong speelde opnieuw sterk voor de Cardinals. De rookie ging 2-uit-4 met één binnengeslagen punt. Zijn slaggemiddelde in de NLCS is nu .357.

Volgende wedstrijd
Beide teams spelen vannacht de vijfde wedstrijd van de series. Om 2:00 (Nederlandse tijd) neemt Cardinals-pitcher Adam Wainwright het op tegen Madison Bumgarner van de Giants.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen