Giambi slaat drie homers in zege op Phillies

Door

Jason Giambi werd gisteren nog eens opgesteld en de Philadelphia Phillies zullen het geweten hebben. De Colorado Rockies first baseman sloeg gisteren drie home runs en had maar liefst zeven RBI’s. Hij hielp zo de Colorado Rockies naar de 7-1 overwinning tegen de Phillies.

,,Het is leuk om nog eens te kunnen helpen en de kans te krijgen om te spelen,” zei Giambi. ,,Het is opwindend, iets waar je van droomt.” Met zijn 40 lentes werd Giambi de een-na-oudste speler om er drie te slaan in een wedstrijd, net na St. Louis Cardinals legende Stan Musial, die 41 was.

Rockies pitcher Jhoulys Chacin deed zijn best om de sterke Phillies wat koest te houden. Hij liet in zeven innings maar één run en vier hits toe terwijl hij negen strikeouts had.

Bij de Phillies moest Kyle Kendrick starten in vervanging van Joe Blanton, die even voor de wedstrijd verstek moest geven door pijn in zijn rechterelleboog. In drie innings liet hij vijf runs en zeven hits toe.

Giambi sloeg home runs bij zijn eerste drie at-bats. In de eerste inning bracht hij drie runs binnen en in de derde twee, allebei tegen Kendrick. Toen hij weer mocht plaatsnemen in de vijfde inning sloeg hij nog twee runs binnen tegen Danys Baez.

De Phillies hadden hun enige run in de vierde inning, toen Raul Ibanez een double sloeg. De Phillies hebben een slechte reeks achter de rug en hebben maar 10 runs gescoord in hun laatste zes wedstrijden, waarvan ze er maar 1 wonnen.

Het is al de derde maal in acht dagen dat een speler drie home runs slaat in een wedstrijd. Vorige donderdag sloeg Carlos Beltran er drie voor de New York Mets en zondag wist Toronto Blue Jays’ Jose Bautista het ook te doen.

Foto: media.nj.com

 

Ook leuk om te lezen