Game of the week: Marshall vs Northern Illinois

Door

CUSA Football Championship - Louisiana Tech v Marshall

Er zijn drie bowl games dit seizoen waarbij de deelnemende teams samen goed zijn voor tenminste 23 overwinningen. Twee zijn de halve finales in de play-offs, de derde is de Boca Raton Bowl die dit seizoen voor het eerst op het programma staat. In deze bowl staan Marshall en Northern Illinois tegenover elkaar. hoewel dat eigenlijk niet de bedoeling was.

Marshall had als kampioen van Conference USA namelijk eigenlijk aan moeten treden in de Heart of Dallas Bowl tegen Illinois. Marshall koos echter voor de sterkere tegenstander en dat zal de Big Ten, de conference van Illinois, pijn doen. Pijn voor de Big Ten, maar plezier voor ons. De Boca Raton Bowl lijkt namelijk een prachtige wedstrijd te worden tussen twee conference kampioenen. Ook het vermelden waard: alle andere wedstrijden tussen twee conference kampioenen zijn onderdeel van de Big Six met oud en nieuw. Het vuurwerk komt dus wat vroeger dit jaar.

Verschil in stijl?

Marshall is één van de meest aanvallend ingestelde teams binnen de FBS, ze zijn tweede in aanvallende yards dit seizoen, en staat vooral bekend om de vele passes van Rakeem Cato. Northern Illinois daarentegen moet het vooral hebben van de running game. Een categorie waarin ze zevende zijn in het land. Het lijken dus twee verschillende aanvallende teams, maar zo groot is het verschil helemaal niet.

Marshall mag namelijk wel bekend staan om de pass, in werkelijkheid hebben ze een uitstekend gebalanceerde aanval waarin de run een grote rol speelt. Aangezien Northern Illinois dit seizoen dramatisch is in het verdedigen van rushing touchdowns in de red zone, is de kans groot dat het merendeel van de scores in deze wedstrijd te danken zal zijn aan het grondspel.

Is Marshall af te stoppen?

Grote vraag is natuurlijk of Marshall af te stoppen is. Het antwoord daarop is ja. Marshall weet vrijwel wekelijks vaak te scoren, maar er zitten voldoende zwakke punten in het spel waar Northern Illinois van kan profiteren. Zo maakt Cato opvallend veel fouten. Turnovers zijn echt een probleem voor de Thundering Herd.

Het grootste probleem van Marshall is dat ze maar één echt goede wide receiver hebben in de vorm van Tommy Shuler. Northern Illinois kan daar Paris Logan, cornerback, tegenover stellen. De strijd tussen deze twee kon wel eens de sleutel tot de winst worden.

And the winner is……

Er zijn vele kansen voor Northern Illinois om te winnen. Via hun uitstekende running game kunnen ze regelmatig scoren en Paris Logan moet in staat zijn om Tommy Shuler voor een belangrijk deel uit de wedstrijd te houden. Uiteindelijk blijft Marshall echter toch de favoriet. Northern Illinois zal in de eerste helft mooi mee doen, maar uiteindelijk verwachten we toch een 40-31 zege voor Marshall.

De wedstrijd is dinsdag om middernacht. Een mooi tijdstip indien je al vakantie hebt.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen