Game Previews | Monday Night Football: week 2

Door

Een nieuwe maandag dus ook een nieuwe editie van Monday Night Football. De eerste editie werd een West Coast affaire. Deze week gaan de Seattle Seahawks op bezoek bij de Chicago Bears. Beide teams staan/stonden vooral bekend om de verdediging, maar waar die bij de Bears in de lift zit, is er van het ‘Legion of Boom’ weinig meer over. Na maandagnacht/dinsdagmorgen is één van de teams van zijn losing record af.


18 September 2018 – 02:15 | Seattle Seahawks (0-1) @ Chicago Bears (0-1)

Het is de 17de ontmoeting tussen de Bears en de Seahawks. De Seahawks wisten 11 ontmoetingen te winnen. De laatste drie ontmoetingen eindigden in tranen voor de Bears. De laatste ontmoeting in 2015 werd zelfs een overtuigende 26-0 blowout voor de ploeg van Pete Caroll.

Er is wel het een en ander verandert sinds 2015. De toen zo dominante verdediging van de Seahawks mist enkele onderdelen. In de seizoensopener wist de verdediging geen enkele sack te noteren en kwam Earl Thomas tot één interceptie.

Aanvallend liep het ook allemaal niet soepel. Leading receiver in die wedstrijd was Will Dissly, met 105 yards en één touchdown. Ook over de grond zetten de Seahawks geen zoden aan de dijk: 64 total yards over 16 attempts. De aanval werdt de gehele wedstrijd onder druk gezet door Von Miller en consorten, waardoor Russell Wilson de bal driemaal aan de Broncos gaf.

Voor de tweede week op rij komen ze een defensief beest tegen: Khalil Mack. In de seizoensopener tegen de Packers maakte hij zijn debuut voor de Bears. En hoe. Met een sack, forced fumble en pick-six drukte hij een stempel op de eerste helft. De Bears haalden daarna echter de voet van het gas waardoor Aaron Rodgers alsnog een comeback op kon zetten. Daarnaast liet Mitchell Trubisky kansen liggen om de bal aan een wijdopen teamgenoot te geven en was er af toe twijfelachtige playcalling van head coach Matt Nagy.

Kan de Bears verdediging de Seahawks aanval net zo onder druk zetten als de Broncos? Kan de Seahawks verdediging er een tandje bij zetten? En kunnen Wilson en Trubisky de rest van de aanval op sleeptouw nemen? De Sport Amerika redactie is in ieder geval unaniem in haar voorspelling: de Bears gaan er met de winst vandoor.

Coverphoto: (AP Photo/Jeffrey Phelps)

Ook leuk om te lezen