Eric Bledsoe steelt de show, Orlando haalt Miami in

Door


DINSDAG 26 MAART


MILWAUKEE HET STERKST IN TITANENSTRIJD DANKZIJ BLEDSOE

Alle ogen waren gericht op het onderlinge duel tussen James Harden en Giannis Antetokounmpo. De supersterren zijn de twee favorieten voor de MVP Award. Maar terwijl iedereen naar The Beard en The Greek Freak keek, was het The Bledshow die de spotlights stal. Eric Bledsoe zorgde ervoor dat de Milwaukee Bucks er met de overwinning vandoor gingen. De point guard van Milwaukee noteerde 23 punten, drie rebounds, zeven assists en twee blocks. Giannis Antetokounmpo had 19 punten, 14 rebounds en vier assists. James Harden kon hier niet aan tippen en eindigde met 23 punten, 10 rebounds, zeven assists en twee blocks.

Wat het meest opvalt, zijn de verschillen in de schotpercentages. Harden schoot maar 34,6 procent in totaal. Daarnaast schoot hij negen keer van achter de driepuntlijn, maar er ging maar één bal door de ring heen. Antetokounmpo haalde 46,7 procent in totaal, wat prima is. Toch is 19 punten aan de lage kant voor de Griek. Bledsoe schoot vier driepunters raak in zeven pogingen. De point guard maakte 47,5 procent van al zijn schoten in totaal.

Chris Paul speelde wel een goede wedstrijd met 19 punten, negen rebounds en vier assists. CP3 had naast de statistieken misschien wel het hoogtepunt van de dag met zijn enkelbreker op D.J. Wilson. De eindstand is 94 – 108 in het voordeel van de Milwaukee Bucks.

Zowel de Bucks als de Rockets zijn al zeker van een play-off plek. Milwaukee staat eerste in de Eastern Conference en Houston staat vierde in de Western Conference. Beide teams moeten nog zeven wedstrijden spelen in het reguliere seizoen. Als de stand hetzelfde blijft, dan moeten de Rockets in de eerste ronde tegen de Los Angeles Clippers. De Bucks zouden in de eerste ronde de Orlando Magic tegenkomen.

ORLANDO NEEMT DE LAATSTE PLAYOFF SPOT OVER VAN MIAMI

Het was een speciale avond voor Chris Bosh. Zijn rugnummer werd opgehangen in het American Airlines Arena van de Miami Heat. Bosh won twee Championships in vier NBA Finals samen met LeBron James en Dwyane WadeLBJ had zelf een wedstrijd en kon er dus niet bij zijn.

Naast de jersey retirement van Chris Bosh werd er ook nog gebasketbald. Miami Heat verdedigde de achtste plaats in de Eastern Conference. Een plek waar de Orlando Magic maar al te graag op wil komen te staan. Het was spannend vanaf de tweede helft. Daarvoor leek Miami weinig moeite te hebben met de staatsgenoten. Halverwege het derde kwart stond Orlando plotseling aan de leiding. Ze gaven de voorsprong niet meer weg. De Magic wonnen uit bij de Miami Heat met 104 – 99.

Het verschil kwam vooral door de goede bijdrage van alle starters van Orlando. Alle vijf basisspelers scoorden meer dan 10 punten. Nikola Vucevic was de topscorer van zijn ploeg met 24 punten. Bij de Miami Heat moesten de punten vooral van Dion Waiters (26 punten) en Dwyane Wade (22 punten) komen. Josh Richardson deed het ook niet verkeerd met 17 punten en zes assists, maar hij had daar wel 40 minuten voor nodig. Hassan Whiteside speelde net geen 15 minuten en had in die tijd tien punten, twee rebounds en twee steals.

DE RETURN OF MICHAEL CARTER-WILLIAMS

Voor de Orlando Magic heeft het ook heel erg geholpen om Michael Carter-Williams toe te voegen aan de selectie. MCW speelde maandag 25 maart al een hele goede wedstrijd als invaller tegen zijn oude team, de Philadelphia 76ers. Hij had 15 punten, zes rebounds, drie assists en twee steals. De Rookie of the Year van 2014 droeg ook tegen Miami z’n steentje bij. Carter-Williams had slechts drie punten, maar wel zes rebounds en zes assists. Michael Carter-Williams werd van de Rockets naar de Bulls getrade op 7 januari 2019 met een zak geld voor een protected 2nd round pick (2020). De Bulls lieten MCW vervolgens meteen gaan.

CONCURRENT CHRIS PAUL VOOR MOMENT VAN DE DAG

De Los Angeles Lakers zijn al uitgeschakeld voor de playoffs. Lance Stephenson zorgde er echter hoogstpersoonlijk voor dat de wedstrijd toch eentje is om te herinneren voor fans van de Lakers. Niemand minder dan Jeff Green (ex-Celtics en Clippers) was het slachtoffer van een ankle breaker van Lance will make m dance. Er is wel een discussie over de waarde van de crossover, aangezien Stephenson op de voet van Green ging staan. Het moment is te zien in de video hieronder na 5 seconden.

De Lakers haalde alles uit de kast om te winnen. Dat lukte uiteindelijk ook met 106 – 124. Het verlies maakte voor de Wizards ook niet meer uit. Zij doen ook niet meer mee aan de play-off race. Alleen als de Magic of de Pistons alle wedstrijden verliezen en de Wizards alles winnen kunnen ze nog meedoen aan de play-offs.

OVERIGE UITSLAGEN

San Antonio Spurs – Charlotte Hornets: 116 – 125 (OT)

Boston Celtics – Cleveland Cavaliers: 116 – 106

Chicago Bulls – Toronto Raptors: 103 – 112

Los Angeles Clippers – Minnesota Timberwolves: 122 – 111

Atlanta Hawks – New Orleans Pelicans: 130 – 120

Sacramento Kings – Dallas Mavericks: 125 – 121

Detroit Pistons – Denver Nuggets: 92 – 95

(Cover/Top Photo: Jeff Hanisch / USA TODAY Sports)

Ook leuk om te lezen