Eli Manning gaf Jennings de opdracht niet tot een score te komen

Door

New York Giants v Tennessee Titans

Afgelopen zondag verloren de New York Giants in de slotseconden, van de Dallas Cowboys. Dat laatstgenoemde uberhaupt nog een kans kregen om een drive op poten te zetten, verbaasde vriend en vijand. Eli Manning neemt de schuld van dit debacle op zich. Hij gaf Rashad Jennings namelijk de opdracht om vooral geen touchdown te maken, mocht hij in die positie komen, om ze de klok ‘op te eten’. Alleen ging die tactiek volledig de mist in.

Het mislukken daarvan was vooral debet aan de playcaller, aangezien hij bij een third down een incomplete pass gooide – waarna er geopteerd werd voor het maken van een field goal –  waarmee de klok tot stilstand kwam en er de broodnodige tijd op de klok bleef staan voor Tony Romo, om zijn huzarenstukje af te leveren. Daarvoor had Manning ook beter een sack kunnen ‘nemen’, om dezelfde klok management redenen.

Dat Eli niet meer de vorm van welleer heeft, blijkt wel uit zijn opmerking dat hij niet meer wist hoeveel time-outs de Cowboys nog hadden. Wat voor hem de directe aanleiding was om Jennings te instrueren uit de endzone te blijven. Manning, tweevoudig Super Bowl winnaar, gaf later toe dat hij deze beslissing had genomen, zonder daar de staff over in te lichten. Op eigen houtje verzon hij dus een falende tactiek.

“Dit kwam niet vanaf de zijlijn. Ik heb dit bedacht en ik zat fout. Het is in zo’n situatie niet aan mij om een back te informeren. Die beslissing is niet aan mij. Ik heb een fout gemaakt.”

Op maandag sprak Manning hierover met zijn teamgenoten. In de kleedkamer sprak Manning al met Jennings over de situatie. Niet sinds zijn college-dagen was hem nog eens gevraagd om géén score op het bord te zetten.

Foto’s: Getty Images

1 Reactie
  1. Jordy 8 jaar ago

    Wow, nog even wat extra zout in de wonden voor Giant fans (zoals ik). De tranen schieten in je ogen, wat een amateurisme van een veteran QB. Hoe kun je nou geen touchdown willen scoren met +/- 2 min te gaan als je al een voorsprong van 3 punten heb !? Geen wonder dat mensen zich afvragen hoe legit je ben ondanks je 2 superbowls.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen