Eerste homerun Gregorius helpt D’backs langs Yankees

Door

Arizona Diamondbacks v New York Yankees

Arizona Diamondbacks (9-6) @ New York Yankees (8-6) 6-2 (na extra innings)

De wedstrijd tussen de D’backs en de Yankees werd pas veel later beslist, maar een hoogtepunt was uiteraard de eerste homerun van Nederlander Didi Gregorius in de Major League. Gregorius, die de plaats in heeft genomen van de geblesseerde Aaron Hill, sloeg een pitch van Yankees-starter Phil Hughes over de muur in het rechtsveld. Gregorius sloeg daarna ook nog een double en beleefde zo een prima debuut voor de Diamondbacks.

naamloos

Tampa Bay Rays (5-10) @ Baltimore Orioles (8-7) 6-10 (na extra innings)

Lange tijd ging de wedstrijd tussen de AL East-clubs gelijk op, en net als in New York moesten er in Baltimore extra innings aan te pas komen. O’s-catcher Matt Wieters besliste de wedstrijd in de tiende inning op spectaculaire wijze: met honken vol jaagde Wieters de bal de bleachers in voor een walk off grand slam. Rays-starter en winnaar van de AL Cy Young David Price beleefde opnieuw een matige start; Price stond vijf runs toe en zag zijn ERA stijgen naar 6.26 voor het nog steeds prille seizoen.

Detroit Tigers (9-6) @ Seattle Mariners (7-10) 0-2

Een matige start beleefde Justin Verlander zeker niet, maar winnen deed de ace van Detroit ook niet. Ondanks dat Verlander in zeven innings slechts twee runs toestond en liefst twaalf man drieslag gaf, moest hij zijn meerdere erkennen in Hisashi Iwakuma, de starter van de Mariners. Iwakuma, Capps en closer Wilhelmsen stonden samen slechts vijf honkslagen en twee vrije lopen toe, wat ruim voldoende bleek voor een knappe overwinning.

Boston Red Sox (11-4) @ Cleveland Indians (5-9) 6-3

Terwijl Boston (Strong) zich opmaakt voor een ongetwijfeld emotionele thuiswedstrijd van de Red Sox vrijdagavond, de eerste sinds de bomaanslagen bij de Boston Marathon, won de club zelf ondertussen on the road ook de laatste ontmoeting in de serie met Indians. Starter Jon Lester was opnieuw sterk en verbeterde zijn record naar 3-0, terwijl Andrew Bailey in afwezigheid van de geblesseerde closer Joël Hanrahan zijn tweede save van het seizoen pakte. De terugkeer in Boston betekent vrijdag waarschijnlijk ook de terugkeer van David Ortiz in de line-up van de Red Sox. Big Papi ging deze week 4-uit-20 met een homerun bij Triple-A-team Pawtucket.

San Francisco Giants (9-7) @ Milwaukee Brewers (6-8) 2-7

Wat is er aan de hand met Matt Cain? De beoogde ace van de Giants krijgt dit seizoen tot nog toe werkelijk niets klaargespeeld en kreeg er donderdag tegen de Brewers opnieuw van langs. Cain (0-2, 7.15 ERA) stond in de eerste drie innings zeven runs toe, onder meer door een homerun van Ryan Braun. Lichtpuntje voor de aanhangers van San Fran is dat Cain er daarna drie sterke innings aan vastplakte, maar op dat moment was het kwaad natuurlijk al geschied.

Overige uitslagen:

Texas Rangers (9-6) @ Chicago Cubs (5-9) 2-6

New York Mets (7-7) @ Colorado Rockies (11-4) 3-11

Atlanta Braves (13-2) @ Pittsburgh Pirates (7-8) 6-4

St. Louis Cardinals (9-6) @ Philadelphia Phillies (6-10) 4-3

Chicago White Sox (7-9) @ Toronto Blue Jays (7-9) 1-3

Miami Marlins (3-13) @ Cincinnati Reds (9-7) 1-11

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen