East wint All-Star Game, Kyrie jongste MVP

Door

2014 NBA All-Star Game

De All-Star Game in New Orleans was een kleurrijk duel, waarin de spelers de kleuren droegen die moesten denken aan het bekende festival Mardi Gras  In een parade van jazzy dunks, funky crossovers en verre driepunters trok Team East uiteindelijk aan het langste eind. Ze versloegen de sterren uit het westen met 163-155 en dat was vooral te danken aan Kyrie Irving en LeBron James. De heren hadden zich duidelijk voorgenomen als winnaar van het veld te gaan. “We namen het duel met Team West serieus”, zei Irving na afloop.

Irving was zeer actief als startende point guard en goed voor 31 punten (14-17) en veertien assists. Na afloop werd de speler van de Cleveland Cavaliers tot MVP verkozen. Daarmee werd hij de jongste MVP in de geschiedenis van de All-Star Game met zijn 21 jaar. “Het was een speciale dag”, zei hij bij het ontvangst nemen van de trofee. “Het is fantastisch om samen te spelen met al deze geweldige atleten voor een geweldig publiek in New Orleans. En het duel was competitief!”

Daar had hij een goed punt. Op de sociale media werd uiteraard volop geklaagd over het gebrek aan verdediging, maar de liefhebbers konden wel genieten van een onvoorspelbaar duel waar de beste spelers uit de NBA hun talenten op spectaculaire wijze konden etaleren. En ondanks de ontbrekende defense (0 blocks in het duel) zag je soms toch duidelijk de wil om te winnen. vooral bij James. The King pakte drie steals en was daarnaast goed voor 22 punten, zeven assists en zeven rebounds.

Three Point Play

  • Carmelo Anthony (30 punten) staat niet bekend om zijn spectaculaire dunks, dus die had zich met succes voorgenomen om te schitteren vanachter de driepuntlijn. Melo’ raakte in totaal acht van zijn dertien poging van downtown, wat een record bleek te zijn.
  • Kevin Durant had dezelfde plannen in gedachte, maar was een stuk minder succesvol. De ster van de Thunder nam een recordaantal zeventien driepunters, maar zag slechts zes maal de bal door het netje verdwijnen.
  • Topscorers met 38 punten werden Blake Griffin (19-23 FG) en Kevin Durant (14-27 FG). “Ik heb het erg naar mijn zin gehad”, glimlachte verliezer Durant na afloop. “We stonden achttien punten voor, maar de leiding hebben in een wedstrijd als deze stelt niets voor. Ik hoorde dat we een record aantal 127 schoten hebben genomen. Dat is ook iets om trots op te zijn!”

Statline of the Night

Kyrie Irving: 31 punten (14-17 FG), 14 assists, 5 rebounds.

En de wedstrijd zelf.

The Paint

In parade van spektakel een kleine selectie:

Spicy Curry met een pittige dribbel

VGY

Benny tegen LeBron: “Als Rose fit was werden de Bulls dit seizoen kampioen!”

giphy

Over het bord alley-oop

st56

Ach, de gehele top 10 volgens onze collega’s:

Foto: GettyImages

Ook leuk om te lezen