Dominante Kershaw gooit eerste no-hitter uit carrière

Door

Colorado Rockies v Los Angeles Dodgers

Een historische avond in Los Angeles. Ondanks dat de 26-jarige Clayton Kershaw al veel had gewonnen in zijn nog jonge loopbaan ontbrak er nog wel een no-hitter. Maar gisteren was het dan zover, tegen de Colorado Rockies domineerde Kershaw en gooide hij negen innings zonder een hit op te geven met daarbij maar liefst vijftien (!) strikeouts. De Dodgers versloegen daarmee de Rockies met 8-0.

Het was alweer de tweede no-hitter van het seizoen voor de Dodgers, eerder dit seizoen gooide collega Josh Beckett er namelijk ook één. Het is lang geleden dat een ploeg maar liefst twee no-hitters in één seizoen noteerde:

Toch is deze no-hitter van Kershaw niet zoals anderen. Kershaw gooide een historisch goede wedstrijd, alleen Nolan Ryan wist tijdens een no-hitter meer strikeouts te noteren dan dat de ace van de Dodgers gisteren deed. Daarnaast zou deze prestatie volgens het systeem Game Score, een formule ontworpen door honkbal statisticus Bill James, de op één na beste prestatie van de laatste honderd jaar zijn:

De enige smet die er zat op de prestatie van Kershaw is dat het uiteindelijk geen perfect game werd. Iets wat de 26-jarige Texaan zeker had verdiend, maar helaas niet kreeg nadat Hanley Ramirez deze bal, geslagen door Corey Dickerson, niet goed naar het eerste honk gooide:

Soms heb je echter ook weer hulp nodig, en die kreeg Kershaw even later wel van Miguel Rojas:

Zodoende kon Kershaw toch aan zijn no-hitter komen. Wie één van de meest dominante prestaties in de geschiedenis van het honkbal nogmaals wil zien, inclusief commentaar van Vin Scully, kan de video hieronder bekijken:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen