Dolphins verslaan Eagles, Panthers blijven ongeslagen.

Philadelphia Eagles – Miami Dolphins

Gelijk in de eerste drive komen de Dolphins diep in de achtertuin van de Eagles. Het leidt echter maar tot 3 punten. De Eagles staan op de gelijkmakende drive echter al op de stoep van de Dolphins. Sam Bradford maakt uit niets iets en vindt Josh Huff in de endzone. De Eagles houden de druk hoog en scoren even later een safety wanneer Ryan Tannehill wordt getackled in zijn eigen endzone. De safety kwam tot stand door slechte special teams. De druk blijft enorm en de Eagles dreigen al vroeg de Dolphins in een wurggreep te nemen door opnieuw een TD te scoren. Brent Celek heeft zijn A-game meegenomen en heeft al snel meer dan 100 receiving yards bij elkaar weten te sprokkelen. De Dolphins ontsnappen enigszins doordat de Eagles een fieldgoal missen en daardoor de Dolphins nog in leven laten. Met een geslaagde fieldgoal blijven ze in het spoor van Philly.

Het blijft een middag vol met actie op Lincoln Financial Field. De Dolphins blokken een punt en de Dolphins maken optimaal gebruik door even later een TD te scoren. Lamar Miller heeft al 4 wedstrijden achter elkaar een rushing TD achter zijn naam kunnen bijschrijven, maar is tot nu toe onzichtbaar. In de tweede helft is de actie ver te zoeken. Sam Bradford moet voor onderzoek even naar de kleedkamer na een harde tackle. De Dolphins nemen de leiding in het vierde kwart na een kolderieke actie waarbij een pass getipt de lucht in vliegt, en Jarvis Landry haantje de voorste is om de bal te vangen.

Mark Sanchez heeft inmiddels Bradford vervangen en het tempo gaat onmiddellijk omhoog. Het blijft spannend in Philly, en de Dolphins lijken het duel te beslissen wanneer Sanchez een onderschepping gooit en Miami met nog minuten te gaan een voorsprong van 20-19 verdedigd. Miami houdt de krappe voorsprong vast en verlaat Philadelphia met een overwinning.

Eagles 19, Dolphins 20

Pittburgh Steelers – Cleveland Browns

De Browns beginnen niet lekker. Johnny Manziel verliest gelijk op de eerste drive de bal. Landry Jones raakt bij de eerstvolgende drive van de Steelers geblesseerd en het ziet ernaar uit dat Big Ben sneller zijn opwachting zal moeten maken dan verwacht.

Manziel krijgt in het tweede kwart de schrik van zijn leven wanneer zijn hoofd er bijna af wordt getrokken door een Steeler. Opmerkelijk genoeg krijgen de Browns een penalty tegen bij een poging om een fieldgoal te blokken. Het blijkt een dure fout, de Steelers scoren in plaats van een fieldgoal een TD en om nog wat extra zout in de Browns’ wonden te strooien scoren ze ook een two-point conversion. De Browns blijven zichzelf in de voet schieten. Turnovers en penalties blijven Cleveland plagen. De teller staat op een gegeven moment al op 10 penalties voor 154 yards. Even later deelt ook Manziel in de malaise door op 4th down in de redzone een onderschepping te gooien. De Steelers spelen de wedstrijd professioneel uit en gaan er met de overwinning vandoor.

Steelers 30, Browns 9

Tennessee Titans – Carolina Panthers

De ongeslagen Panthers starten op bezoek bij de Titans zeer sterk. Jonathan Stewart rent op de eerste drive gelijk de endzone in. Dexter McCluster laat later echter zien dat hij niet onderdoet voor de Panthers running back en rent op indrukwekkende wijze de endzone in. Maar dan is er nog altijd Cam Newton. Hij speelt een vlekkeloos eerste kwart en aan het begin van het tweede kwart staat hij met de Panthers opnieuw in de redzone. Newton vindt tight end Dickson voor zeven punten. Marcus Mariotta heeft echter een mindere middag en gooit aan het begin van de tweede helft een onderschepping. Cam Newton blijft sterk spelen en leidt de Panthers gedecideerd naar een negende overwinning.

Titans 10, Panthers 29

Baltimore Ravens – Jacksonville Jaguars

De Jaguars hebben al dertien wedstrijden buiten huis niet weten te winnen. De Ravens hebben dit seizoen slechts twee overwinningen achter hun naam staan. Zouden de Jags vandaag in Baltimore kunnen winnen? Als het aan Allen Hurns ligt wel.

Allen Hurns, wide receiver van de Jags, heeft al zes wedstrijden achter elkaar een TD binnen kunnen slepen. Het duurt niet lang voordat hij zijn zevende TD catch in evenveel wedstrijden binnen weet te halen. Baltimore gaat echter met de leiding de rust in wanneer Joe Flacco rookie tight end Max Williams in de endzone vindt. Opvallend genoeg mist Justin Tucker een fieldgoal. De normaal zeer betrouwbare kicker weet een fieldgoal van 58 yards niet te verzilveren.

De tweede helft is een opeenvolging van slecht spel van Joe Flacco. Met twee onderscheppingen en een fumble is Flacco de grote uitblinker in negatieve zin. De Jags zijn echter niet bij krachte om de fouten af te straffen. De Ravens nemen laat de leiding en het ziet ernaar uit dat de Jags opnieuw met een nederlaag terug naar Florida moeten. Met een late desperate drive leggen ze Ravens het vuur aan de schenen, met succes. Een dure facemask penalty geeft de Jags een poging tot een last second field goal. De Jags maken geen fout en verlaten Baltimore met een overwinning.