Discutabele goal velt Kings

Door

De Los Angeles Kings hebben zaterdagavond op ongelukkige wijze verloren van de koploper Vancouver Canucks. Hierdoor is het team afgezakt naar de achtste plek in de bijzonder spannende Western Conference.

Los Angeles begon sterk aan de wedstrijd. In de zesde minuut van de eerste periode scoorde nieuwe aanwinst Dustin Penner zijn eerste goal voor de Kings via een fortuinlijk wrist shot.

Vier minuten later kwam de koploper echter alweer op gelijke hoogte toen Jannik Hansen met zijn backhand Kings-goalie Jonathan Quick wist te passeren.

Na een gezapige tweede periode stond de derde periode in het teken van een discutabel moment. Met nog ruim negen minuten te spelen scoorde Daniel Sedin zijn drieëndertigste goal van het seizoen. Tot groot ongenoegen van iedereen bij de Kings werd de goal niet afgekeurd.

„Het is…jammer dat deze goal is goedgekeurd,” aldus een boze LA-coach Terry Murray (foto). „Er stond iemand in de ‘crease’, waardoor onze goalie zijn stick niet kon bewegen. Daarnaast werd Drew Doughty nog over onze goalie heen geduwd. Deze goal had nooit goedgekeurd mogen worden. Sterker nog, het was eigenlijk een penalty.”

Het was daarom extra zuur voor de Kings dat dit doelpunt ook meteen de beslissing was in de wedstrijd. Los Angeles kwam namelijk niet meer tot scoren, mede vanwege Vancouver-goalie Roberto Luongo, die hiermee zijn driehonderdste zege in de NHL behaalde.

In de laatste minuut stelde Alexandre Burrows de overwinning helemaal veilig door een empty net-goal te scoren nadat Quick van het ijs was gehaald voor een slotoffensief.

De Canucks hopen dat ze met deze overwinning een einde hebben gemaakt aan de wisselvalligheid van de maand februari.

De Canadezen hebben namelijk al sinds begin februari geen twee wedstrijden meer achter elkaar gewonnen. Zondagavond proberen zijn dan ook eindelijk weer een winning streak te beginnen in de uitwedstrijd tegen de Anaheim Ducks.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Kings en de Canucks:

Foto:

Ook leuk om te lezen