Curry werkt opnieuw trainingsstage af voor Heat

Door

In een poging hun selectie op te kalefateren met goedkope free agents, hebben de Miami Heat de afgelopen week Eddy Curry andermaal aan een trainingssstage onderworpen, zo meldt de South Florida Sun Sentinel. De 28-jarige en 2 meter 13 grote Big werd op 1 maart jongstleden afgekocht door de Minnesota Timberwolves, die hem een week daarvoor in de maag gesplitst hadden gekregen als onderdeel van de Carmelo Anthony-trade.

Begin maart, nadat Minnesota hem had laten gaan, was Curry ook al op bezoek geweest in South Beach. De Heat onderzochten destijds de mogelijkheid of de center fit genoeg was om deel te kunnen uitmaken van Miami’s playoff-selectie. Maar dat was kennelijk niet het geval.

De Heat heeft met Joel Anthony, Dexter Pittman en Zydrunas Ilgauskas momenteel al drie centers onder contract staan, maar met een mogelijke lockout en/of een hardere sarlary cap op komst, wil de club zich indekken voor de eventuele gevolgen. ,,We laten komen week nog minstens zes andere spelers trainingsstages afwerken”, aldus general manager Pat Riley.

Curry wordt vertegenwoordigd door hetzelfde agentschap dat Dwyane Wade, LeBron James en Chris Bosh onder contract heeft staan, en was afgelopen seizoen nog goed voor een salaris van 11,3 miljoen dollar. Mocht Miami hem willen inlijven, dan zal hij echter genoegen moeten nemen met een minimaal salaris, zoals bijvoorbeeld ook Heat-pointguard Mike Bibby deed.

Eddy Curry geldt als een van de grootste NBA-busts aller tijden. Noch als speler van de Chicago  Bulls, die hem in 2001 als 4th overall pick draften, noch voor de New York Knicks, slaagde hij erin potten te breken. In Madison Square Garden tekende Curry destijds een contract van zestig miljoen dollar, maar dat geld is inmiddels als sneeuw voor de zon verdwenen. De center zit tot over zijn nek in de schulden.

Curry hield de voorbije maanden in Chicago, onder leiding van trainer Tim Grover, zijn conditie op peil. De center speelde de voorbije drie seizoenen slechts tien wedstrijden. Afgelopen seizoen kwam hij zelfs geen enkele maal in actie.

Foto: nypost.com

Ook leuk om te lezen