Cowboys winnen ook vijfde uitwedstrijd, ondanks fenomenale catch Beckham Jr.

Door

Dallas Cowboys v New York Giants

Ook tijdens de late avond was er genoeg spektakel te beleven in de NFL. Odell Beckham Jr. maakte namens de New York Giants (3-8) één van de beste catches ooit, maar zijn ploeg verloor wel van de Dallas Cowboys (8-3). Verder wonnen de Denver Broncos (8-3) maar nipt in eigen huis, ontsnapten de San Diego Chargers (7-4) tegen de Rams, en grepen de Seattle Seahawks (7-4) een belangrijke overwinning ten koste van de Arizona Cardinals (9-2).

First Down

Het moment van de avond vond zonder enige twijfel plaats in New York. Ondanks dat de New York Giants (3-8) met 31-28 verloren van de Dallas Cowboys (8-3) werd er toch maar over één ding gesproken, de catch van Odell Beckham Jr.:

Rondom de NFL was iedereen vol lof over de actie van de rookie:

Maar zoals gezegd, ondanks deze fenomenale actie verloren de Giants wel omdat Tony Romo en Dez Bryant wederom op het juiste moment toesloegen:

Third and Long

* De Seattle Seahawks (7-4) leken gisteren weer even op de ploeg die vorig seizoen nog de Super Bowl won. In eigen huis hadden de Arizona Cardinals (9-2) geen schijn van kans en won Seattle met 19-3. Vooral de verdediging van Seattle was weer ouderwets sterk: Drew Stanton kwam tot slecht 149 passing yards en runningback Andre Ellington kwam niet verder dan 24 rushing yards. De Seahawks waren in alle facetten fysieker dan de Cardinals, en onderstaand fragmen laat dat perfect zien:

De San Francisco 49ers (7-4) profiteerden ook van het verlies van de Cardinals, zij wonnen met 17-13 van de Washington Redskins (3-8).

* De Denver Broncos (8-3) hadden het in eigen huis onwijs lastig tegen de Miami Dolphins (6-5). Maar ondanks de nodige frustraties (zie gifje hieronder) kwamen Peyton en co. toch weg met 39-36 overwinning:

Peyton Manning was goed voor vier touchdowns terwijl runningback C.J. Anderson 167 yards noteerde. Voor het laatste kwart leken de Broncos kansloos, maar door 22 punten te scoren in het vierde kwart gaven de Dolphins de zege alsnog weg.

* Nadat de St. Louis Rams (4-7) vorige week nog verrasten door de Denver Broncos te verslaan, konden ze in San Diego niet hetzelfde doen tegen de Chargers (7-4). In een wedstrijd die heen en weer ging verloren de Rams met 27-24, ondanks dat ze wederom een succesvolle fake punt hadden:

Veel mocht het echter niet baten, want tijdens een kans in de redzone in de slotminuut gooide Rams-quarterback Shaun Hill een kostbare interception waardoor de Rams nipt verloren.

Extra Point

De Miami Dolphins kwamen met een move die je eerder in het voetbal verwacht:

Marshawn Lynch en interviews, het blijft een combinatie die tot aparte televisie leidt:

En omdat de vangbal van Odell Beckham Jr. zo goed was, hier enkele geslaagde photoshops:

En omdat hij zo mooi is, het origineel:

Dallas Cowboys v New York Giants

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen