Cowboys winnen in de laatste seconden van de Giants

Dallas Cowboys v Washington Redskins

Één van de grootste rivaliteiten in de NFL is die tussen de New York Giants en de Dallas Cowboys. Tijdens Sunday Night Football was het de eerste affiche van het seizoen in Dallas, en het was tot aan het eind spannend.

De wedstrijd ging lang gelijk op. Na één kwart was het 3-3 en het bleef tot aan het einde van de eerste helft spannend. Bij rust was de tussenstand 13-6 in het voordeel van de Giants. Dominique Rodgers-Chromartie was de man van de eerste helft nadat hij een fumble terug liep voor een touchdown.

De tweede helft ging gelijk op totdat de Cowboys een discutabele pass interference call mee kregen waardoor een drive verlengd werd. Een paar plays later konden ze daardoor een touchdown scoren en was de achterstand teruggebracht tot 16-13.

In het tweede kwart moest Dez Bryant het veld verlaten met uitdroging verschijnselen, en in het vierde kwart kwam daar helaas nog een blessure bij. Rookie Randy Gregory liep een beenblessure op die hem mogelijk lang aan de kant gaat houden. Met deze blessures en een stand van 23-13 leek de wedstrijd in het vierde kwart voorbij. Jason Witten ving echter een touchdown pass waarmee de Cowboys de achterstand terug brachten tot 23-20.

Met minder dan twee minuten op de klok mochten de Cowboys met een stand van 26-20 aan een drive beginnen waarmee ze de wedstrijd konden winnen. Weer was Jason Witten de held omdat hij met minder dan tien seconden op de klok een touchdown pass wist te vangen van Tony Romo.

De Cowboys winnen daarmee dus de openings wedstrijd van de Giants met een score van 27-26 en hebben daarmee de eerste slag in de NFC East geslagen.

Update: het lijkt er op dat Dez Bryant zijn voet heeft gebroken in de wedstrijd tegen de Giants. Hoe lang hij uitgeschakeld is is nog niet bekend.