Corey Kluber evenaart een prestatie van The Big Unit

Door

Cleveland Indians v Chicago White Sox

Corey Kluber is geen lefty, mist een vlassnorretje boven de lip en draagt geen Haagse mat in de nek, maar één ding heeft hij wel gemeen met Randy Johnson: Kluber is de eerste pitcher met 14 K’s in back-to-back starts sinds The Big Unit in 2004.

De 28-jarige pitcher van de Cleveland Indians gooide zondag in de 7-2 overwinning op de Minnesota Twins veertien strikeouts en voert de Major League aan met 258 K’s, inclusief tien double-digit wedstrijden. En, alsof dat nog niet genoeg is:

Als Felix Hernandez er niet was geweest, dan was Kluber dé grote favoriet voor de AL Cy Young Award. Kluber is vooral lights out in de tweede helft van het reguliere seizoen. Hij heeft een 1.88 ERA in 96 innings sinds de All-Star Break met 10.88 strikeouts per negen innings en tegenstanders die niet beter slaan dan .212/.253/.308.

Kluber zelf is echter meer bezig met winnen dan het bekijken van zijn prestaties. Hij wil zijn ploeg naar de play-offs brengen en dat is nog altijd mogelijk in de slotfase van het reguliere seizoen. De Kansas City Royals komen op bezoek in Cleveland en laat dat nou net de ploeg zijn die de Indians voorbij moeten voor een AL Wild Card-ticket.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen