COLUMN: ING – Eindelijk NFL!

Door

Op deze plek bespreken Ingmar Meijer Lennart Beishuizen en Eva Gerritse wekelijks op nonchalante wijze de gebeurtenissen in de Amerikaanse sportwereld. Wat was opvallend, interessant, geinig of juist bloedserieus? ING houdt je op de hoogte. 

Hey Eva!

Deze week even geen Ingmar, aangezien hij van een welverdiende vakantie geniet. Dus nu is het even Interim Ingmar en Gerritse :-).

Tony RomoOver genieten gesproken: wat ben ik ontzettend blij dat het NFL seizoen weer is begonnen. Afgelopen woensdag moesten we er tot diep in de nacht voor opblijven, maar het was het waard: een regular season game is toch duizend keer beter dan een wedstrijd in pre-season. De pre-game show was mooi, het volkslied, de entree van de spelers en natuurlijk het duel zelf. Ook fantastisch dat de Dallas Cowboys meteen de New York Giants op hun plaats zetten in New Meadowlands stadium. Vooral in de tweede helft was het prachtig om te zien hoe quarterback Tony Romo de regerend kampioen fileerde en meedeelde aan de wereld: vergeet ons niet.

Hi Lennart,

Een “interim Ingmar”, dat vindt hij vast leuk. Zullen we er gewoon “Beishuizen en Gerritse” van maken? Klink ook wel lekker.

Ik sla de opwinding onder NFL fans met lichte verbazing gade. Football liefhebbers vormen een verbond waar ik (nog) niet bij hoor, maar jullie enthousiasme werkt wel aanstekelijk. Ik krijg steeds meer zin om ook eens een nachtje over te slaan en me op de NFL te storten. Ik ben alleen bang dat ik er dan nooit meer vanaf kom. Krijg jij nog een beetje nachtrust met die NFL verslaving?

Chris KluweAls buitenstaander geniet ik wel van de enorme impact van de sport. Het entertainment, de schorsingen, de showbizz relaties en het wangedrag van spelers. Never a dull moment. En dan Chris Kluwe en Brendon Ayanbadejo die hun bekendheid gebruiken om zich te mengen in een politieke discussie over het homohuwelijk. Groot respect. Daar kunnen veel topsporters een voorbeeld aan nemen.

——————–

Ik heb echt enorm genoten van de brief van Kluwe. Een punter (toch wel een kansloos onderdeel in een Football-team) van de Minnesota Vikings (een kansloos team ook), die zo uithaalt met goede argumenten. “I can assure you that gay people getting married will have zero effect on your life. They won’t come into your house and steal your children. They won’t magically turn you into a lustful cockmonster.” Ik geniet wel van dat soort uitgesproken sporters!

Ondertussen moeten we natuurlijk niet vergeten dat de MLB in de beslissende fase is. De Baltimore Orioles en Tampa Bay Rays zitten de New York Yankees op de hielen, de Los Angeles Dodgers en San Francisco Giants voegen een nieuw hoofdstuk toe aan hun rivaliteit en wat dacht je van de Oakland Athletics? Over de A’s gesproken: heb je gezien hoe Brandon McCarthy de bal tegen zijn hoofd kreeg geslagen door Erick Aybar? Hij liep een schedelbreuk op, maar kon nog wel op eigen kracht van het veld lopen. Het is wonderbaarlijk dat dit soort ongevallen niet vaker gebeuren. Vind je dat werpers ook een ‘batting helmet’ moeten dragen om ze te beschermen?

Brandon McCarthyIk ben groot voorstander van batting helmets. De snelheid van de bal op zo’n korte afstand is levensgevaarlijk. Bescherming in topsport roept altijd veel weerstand op en er moeten eerst ongelukken gebeuren voordat sporters overstag gaan. Vaak worden zelfs pas maatregelen genomen als er een dode valt. Zo sneuvelde Adrej Kivilev voor de helmverplichting in het wielrennen. En eerste en derde honkcoaches in de MLB zijn pas een helm gaan dragen nadat er een eerste honkcoach overleed door een bal tegen het hoofd.

Een werper staat dichter bij de thuisplaat dan een eerste honkcoach, dus de logica waarom de helmverplichting alleen voor coaches geldt, ontgaat mij. McCarthy heeft een hersenoperatie achter de rug, maar lijkt goed te herstellen. Hij tweet in elk geval weer. Laten we hopen dat ze niet wachten met het invoeren van batting helmets totdat een werper niet meer opstaat.

Ik had het vorige week met Ingmar al even over Nederlanders in de MLB. Na het prachtdebuut van Jurickson Profar nu weer goed nieuws. De Reds lieten Didi Gregorius deze week debuteren. Onze 22-jarige landgenoot zorgde in zijn eerste MLB game voor een mooi moment met een fantastische vangbal. Mooi, al dat baseball talent uit ons kleine landje?

——————–

Voor de Nederlandse honkbalfan is het inderdaad genieten geblazen in de MLB. Al die, vooral jonge, spelers die het goed doen bij hun ploegen. Opvallend dat ze verdedigend echt heel sterk zijn. Alle highlight plays van Roger Bernadina, Andrelton Simmons en Gregorius maken mij wel een beetje trots. Nu is het hopen dat Jurickson Profar, na Andruw Jones, de volgende Nederlandse All-Star wordt. Dat we nog lang van deze 19-jarige korte stop kunnen genieten.

X Lennart

Fijn dat je deze week wilde bijdragen aan ING, ik vond het gezellig. Kan ik je bellen als Ingmar weer op vakantie gaat?

Liefs, Eef

Lees hier de ING van vorige week: Ongeduldige dollars in LA.

Ook leuk om te lezen