COLUMN: Geen nieuws is ook nieuws

Door

Ik veer op uit mijn bureaustoel wanneer ik, terwijl mijn bed al lonkt, op internet toch nog snel even het allerlaatste basketbalnieuws doorneem.

Ik zi een bericht over Dwight Howard. Zou het dan toch…? Pijlsnel klik ik door, terwijl alle scenario’s die NBA-liefhebbers al maandenlang in hun greep houden in een nanoseconde door mijn hoofd schieten. Wordt Houston zijn nieuwe thuis, nu de naar Brooklyn verhuisde Nets hun eigen center Brook Lopez toch maar een nieuw contract gegeven hebben? Of lukt het die steeds verrassende Lakers weer, zoals ze eerder Pau Gasol in Memphis losweekten en laatst spelverdeler Steve Nash nog wisten te strikken? Verhuist hun eigen All Star-center Andrew Bynum dus naar de hopeloze Cleveland Cavaliers?

‘Magic kunnen Dwight Howard niet overtuigen te blijven’ lees ik echter. Mijn hartslag daalt weer, en ik zak achterover in mijn stoel.

Een schrale troost: alles kan zomaar veranderen, verzekert journalist en NBA-watchdog David Aldrigde mij verderop in het bericht. Want de mensen in Orlando zouden wel eens een psychologisch spelletje kunnen spelen, om zo de druk op reuzenkind Howard om akkoord te gaan met een overgang naar de Lakers verder op te voeren. General manager Rob Hennigan heeft nog even de tijd; per slot van rekening staat Howard ook het komende seizoen nog onder contract in Orlando.

Geruchten

Het is al weken aan de gang. Vanaf het moment dat  het verguisde trio van de Miami Heat de Larry O’Brien-trofee in ontvangst namen, begon de mallemolen van de NBA op volle toeren te draaien. General managers, spelers, fans, scouts, journalisten, clubeigenaren, coaches, zaakwaarnemers, NBA-officials… iedereen buitelt over elkaar heen in de strijd om de laatste geruchten over mogelijke transfers.

Tekent verrader Ray Allen echt bij de titelverdediger Miami Heat? Jason Terry naar de Celtics, is dat wel verstandig? En lukt het Dallas om nog eenmaal een sterk team rond de inmiddels 34-jarige superster Dirk Nowitzki op te bouwen? Zelfs het simpele feit dat er over transfervrije spelers nog steeds geen nieuws te melden is, wordt in zo’n gespannen sfeer blijkbaar breaking news.

Verslaving

Het doet me denken aan beurshandelaren, die het niet uitmaakt wat voor crisismaatregelen er genomen worden om te economie weer op gang te krijgen, als er maar iets gebeurt, zodat er gehandeld kan worden. Een dag geen nieuws is een dag niet geleefd. Symptoom van een verslaving?

Maar verslaving of niet; de stroom aan reportages, berichten, Tweets en blogs over mogelijke transfers of ruildeals van NBA-spelers verveelt mij geen moment. Nieuws of geen nieuws. En dus licht de volgende ochtend, nog voordat de wekker gaat, het beeldscherm van mijn telefoon alweer op. Maar in Amerika blijkt ook Dwight Howard zojuist aan zijn nachtrust te zijn begonnen, nog steeds als werknemer van de Magic. Orlando blijft nog zeker één nacht zijn thuis. Ik heb gelukkig niks gemist.

Artikel geschreven door Jelte Posthumus.

Ook leuk om te lezen