Clippers mogelijk zonder Redick in de play-offs

Door

Los Angeles Clippers v Miami Heat

De Los Angeles Clippers zijn bezig aan misschien wel hun beste periode van het seizoen. Toch is niet alles rozengeur en maneschijn in de City of Angels. De kans bestaat namelijk dat de Clippers dit seizoen geen beroep meer kunnen doen op J.J. Redick, ook niet in de play-offs. De club wil namelijk op korte termijn bepalen of de scherpschutter weer kan aansluiten bij het team. Als dat niet zo is, overwegen ze om Redick tot in de zomer aan de kant te laten.

De 29-jarige Redick kwam deze zomer over van de Milwaukee Bucks en moest een betrouwbare schutter worden voor de aanstormende Clippers. Vooral in de play-offs zouden de kwaliteiten en ervaring van Redick goed van pas kunnen komen. Gedurende de eerste drie maanden leken de 11e pick in de 2006 draft en de Clippers een perfect huwelijk. Redick zorgde voor ruimte inside en tekende voor gemiddeld bijna zestien punten (career high) met een FG% van bijna 46 (career high) en 3P% van bijna 40.

Granger Time?
Redick speelde echter zijn laatste wedstrijd op 3 februari tegen de Denver Nuggets. Sindsdien staat hij op de injury list met een blessure aan de rug. Recentelijk voerde de shooting guard de intensiteit van zijn schotprogramma op maar coach Doc Rivers is helemaal niet zeker of en wanneer Redick klaar zal zijn voor een terugkeer. Als de shooting guard’s seizoen erop zit, rust er een zware verantwoordelijkheid op de schouders van nieuwkomer Danny Granger. Het is echter de vraag of die al klaar is voor zo’n belangrijke rol bij een contender.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen