Chiefs kansloos tegen sterke verdediging Ravens

Door

De Baltimore Ravens hebben zich eenvoudig geplaatst voor de AFC Division play-offs. Zondagavond bleek de ploeg van coach John Harbaugh met 30-7 veel te sterk voor de Kansas City Ravens. Volgende week staat er wederom een uitwedstrijd op het programma want dan treden de Ravens aan tegen de Pittsburgh Steelers.

Zo eindigde weer het seizoen voor de Kansas City Chiefs al na de eerste play-off ronde. Voor de zevende keer op rij verloren de Chiefs een play-off wedstrijd. De laatste keer dat de ploeg uit Kansas wel wist te winnen, was in 1993.

Zondag namen de Chiefs nog wel een voorsprong in het eerste kwart, maar daarna was de koek al snel op voor de ploeg van coach Todd Haley. Quaterback Matt Cassel, de laatste weken nog zo goed in vorm, miste zondagavond het juiste gevoel. Hij gooide geen enkele touchdown pass, liet drie interceptions noteren, kreeg drie sacks te verwerken en zag zijn teamgenoten ook nog twee keer de bal fumbleden.

Daar kon zijn collega quaterback Joe Flacco betere cijfers tegenover stellen. Hij gooide twee touchdown passes en geen enkele interception.

Het verschil zat hem zondag dan ook in de verdediging tussen beide ploegen. Waar de Ravens alle ruimte kregen om plays te maken, kregen de Chiefs, dankzij een uitstekende verdediging van de ploeg uit Baltimore, niks van de grond. In de tweede helft kwam de thuisploeg slechts tot 25 yards.

Uitblinker Ray Lewis, linebacker van de Ravens, verwoordde het na afloop als volgt. ,,Als je als ploeg ervoor kan zorgen dat een tegenstander in de play-offs slechts 7 punten weet te maken, dan weet je dat jouw ploeg het niveau van een kampioen bereikt.”

Volgende week zullen de Ravens dat niveau zeker moeten halen wanneer ze aantreden tegen één van de grote rivalen, de Pittsburgh Steelers. Beide ploegen troffen elkaar al twee keer dit seizoen. De statistieken wijzen erop dat de Ravens het lastig zullen gaan krijgen, aangezien dit seizoen de ploeg die thuis speelde twee keer won.

Foto: sfexaminer.com

Ook leuk om te lezen