Chargers en Raiders bouwen stadion in Los Angeles

Door

De San Diego Chargers en Oakland Raiders hebben samen het plan gelanceerd om een stadion te bouwen Carson, nabij Los Angeles.

De kans op een terugkeer van de NFL naar LA wordt daarmee steeds groter en groter. Naast de Chargers en Raiders flirtten de St. Louis Rams ook al met een terugkeer naar LA.

Carson2gether
Het project heet ‘Carson2gether’ en moet de divisiegenoten samen in een stadion huizen, als San Diego en Oakland weigeren mee te werken aan de bouw van een stadion:

We bekijken samen deze optie in Carson om één duidelijke reden: als we geen permanente oplossing op onze huidige plek kunnen vinden, hebben we geen ander alternatief dan andere opties te verkennen om onze franchises levend te houden.

Stadiongenoten
De Chargers en Raiders zouden, mits deze plannen doorgaan, stadiongenoten worden in de NFL zoals de New York Jets en Giants dat nu ook zijn. Het enige verschil is dat de Chargers en Raiders in dezelfde divisie spelen en dus elk jaar één uitwedstrijd in eigen stadion zullen spelen.

Terugkeer
Voor de Raiders zou het een terugkeer naar Los Angeles betekenen. De Raiders waren tussen 1982 en 1994 al eens eerder de Los Angeles Raiders en wonnen daar in 1983 hun derde en tot nu toe laatste Super Bowl.

De Charger speelden ook eerder in Los Angeles. In 1960, het eerste jaar van de franchise, waren het de Los Angeles Chargers. Een jaar later verhuisden de Bolts naar San Diego.

Rams
Het nieuws komt nadat de St. Louis Rams ook al in het openbaar flirtte met de bouw van een stadion in Los Angeles. Het zou dus zo kunnen zijn dat na twee decennia geen ploeg in LA plotseling drie teams in de regio.

Foto: Carson2gether

Ook leuk om te lezen